Decentralizacija - važan motiv ulaska IDS-a u Kukuriku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako je Kajin izdajnik, onda su ovi iz HDZ-a veleizdajnici, rekao je Damir Kajin na konferenciji za novinare u srijedu odgovarajuci na prozivanje celnika istarskog HDZ-a Marina Rocea. Smatra da on nije izdao Istrijane, vec da ih Roce nikada nije razumio.

Osvrnuvši se na izjavu Rocea da Kukuriku koalicija Hrvatsku dijeli na pet regija, Kajin je rekao da je IDS toj koaliciji garant da Istra nece ostati bez regionalne prepoznatljivosti. Naglasio je da je upravo decentralizacija motivirala IDS za ulazak u koaliciju.

Iako tvrdi da se protivi zazivanju MMF-a, rekao je da Jadranka Kosor "iza sebe ostavlja provaliju u koju ce, moguce, uskociti ta medunarodna institucija". Napomenuo je da je u mandatu Kosor zemlja ostala bez 150 tisuca radnih mjesta, deficit stalno raste i u ovoj godini dosegao je 21 milijardu kuna, izvoz je kolabirao, mirovinski je sustav u rasulu i Hrvatska u iducoj godini mora otplatiti 17,2 milijarde eura kredita.

- Da je lako konsolidirati prilike u Hrvatskoj, ne bi Kukuriku koaliciju zapalo da vodi državu. Ovako naša koalicija mora spasiti državu od grckog sindroma, rekao je Kajin.

Na pitanje o suradnji Vlade s IDS-om, vezano uz projekt "Brijuni rivijera", rekao je: "Osjecam se puno bolje što u to nisam bio involviran. Bojim se da cemo se morati puno jeftinije prodati nego da smo u projekt krenuli prije svjetske krize. To što se dogodilo (potpisivanje ugovora o pocetku realizacije ovog projekta, op. a.) kasno je, ali dobro".

Na špekulacije o DORH-ovom podizanju optužnice protiv HDZ-a upitao se zašto vladajuci ne bi razriješili Mladena Bajica ako su vec skinuli imunitet Željku Jovanovicu.

- Osobno smatram da sudovi trebaju suditi pojedincima, a ne strankama; njima sude gradani na izborima, kazao je Kajin. (B. ŽIŽOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter