Deblji ljudi imaju veće izglede za hospitalizaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bez obzira na stil života i druge faktore vezane uz zdravlje, osobe s povećanom tjelesnom težinom imaju veće izglede biti hospitalizirane zbog raznih stanja, pokazalo je australsko istraživanje koje je obuhvatilo 250 tisuća Australaca starijih od 45 godina.

Prema rezultatima istraživanja koje je trajalo dvije godine, rizik hospitalizacije rastao je četiri posto za svaka tri kilograma prekomjerne tjelesne težine.

"Dokazi da je pretilost loša za vaše zdravlje i da rezultira učestalijim pobolijevanjem i slijedom toga povećanom potrošnjom zdravstvenih usluga i većim mortalitetom značajni su", kazala je voditeljica istraživanja Rosemary Korda s australskog nacionalnog sveučilišta u Canberri. "Svaki kilogram viška povećava rizike", kaže Korda o rezultatima istraživanja objavljenim u časopisu International Journal of Obesity.

Prema istraživanju u kategoriji osoba s normalnom tjelesnom težinom zabilježeno je prosječno 120 hospitalizacija na svakih tisuću muškaraca i 102 na svakih tisuću žena. S druge strane, kod najdebljih osoba obuhvaćenih istraživanjem zabilježene su 203 hospitalizacije na svakih tisuću muškaraca i 183 za svakih tisuću žena. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter