Debitant srušio branitelje naslova

Detalj s utakmice Uni Boys – Cok&Panj - Andrea Morović i Davor Jodanović (D. MEMEDOVIĆ)
Detalj s utakmice Uni Boys – Cok&Panj - Andrea Morović i Davor Jodanović (D. MEMEDOVIĆ)

Na parketu SC Mirna u ponedjeljak je počeo peti Pattinaggio basket kup, božićni košarkaški turnir koji će se igrati cijelog tjedna zaključno s uvijek zanimljivom završnicom predviđenom za subotu (četvrtfinale) i nedjelju (polufinale i finale). Prvog dana tribinama je prodefiliralo pedesetak gledatelja, dakle mjesta ima još, svraćamo pozornost i onima koji žele predahnuti od malonogometnih vratolomija u Domu sportova. Pattinaggio nije daleko...

Čast da otvore turnir u ponedjeljak su dobile momčadi Uni boys i Cok & Panj, potonji nisu imali problema na putu do uvjerljive 57:35 pobjede. Uni boyse, a jasno je već iz naziva da se radi mahom o igračima A-2 ligaša Istraunija, ''napunio'' je s 19 poena njihov budući suigrač Andrej Škoro. Nije ga uzalud tata Haris privolio u momčad čiji je kapetan.

Vesnini sirevi krenuli su u obranu naslova protiv Devalle, družine omladinaca Stoje i Pule 1981. Malo je reći da su dečki pružili dostojan otpor prošlogodišnjim pobjednicima, bilo je to izvrsno nadmetanje, tri četvrtine igrale su se na maksimalno dva poena razlike, a onda je u četvrtoj ''poludio'' Petar Drobnjak i s tri trice odveo ''klince'' na devet poena (40:49) prednosti tri i pol minute prije kraja! Pokušao je Sireve vratiti Bulešić, ali na njegovu tricu odgovorio je istom mjerom raspucani Ćosić i 90 sekundi prije kraja razriješio sve dvojbe. Ako niste dobro upratili, već prvog dana debitant je srušio branitelja naslova. Dovoljno dobra pozivnica?

Preostala dva dvoboja igrana su u kasnijem terminu, a program se nastavlja večeras od 19:30 utakmicom Šijane i Orašastih plodova. Na rasporedu su potom još dva susreta, ''popravni'' Vesninih sireva protiv Sirene, te onaj između Coka & Panja i Kostura i Pijuna. (D. RAMIĆ - KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter