Debi album grupe Sakramenski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Kuntenat" je naziv albuma prvijenca medulinske grupe Sakramenski koji je nedavno objavila diskografska kuca Aquarius Racords. Album donosi 12 novih pjesama, medu kojima su i "Neverin", "Živote tornaj se", "Strah me", "Meduline", "More" i "Kuntenat" koja je ujedno bila najavni singl. Osnovu Sakramenskog cine Nenad Radoševic, Christian Žufic i Kristijan Siladic, a iako postoje vec dvije godine, dosad nisu javno nastupali.

"Mi nismo klasicna grupa, vec više projekt u koji su dosad vec upleli prste mnogi renomirani pulski glazbenici", rekao je nedavno za Glas Istre Kristijan Siladic. Produkciju albuma potpisuje Masoni Production Team. Miksanje i mastering napravljeni su u Metro studiju u Ljubljani pod paskom Iztoka Cernea koji je suradivao s mnogim vodecim imenima hrvatske i inozemne estrade, poput Toše Proeskog, Gibonnija, Gustafa i drugih.

Za pjesmu "Kuntenat", po kojoj je album dobio ime, mastering je napravio Antonio Baglio iz Nautilus studija u Milanu, koji pak suraduje sa glazbenicima kao što su Eros Ramazzoti, Nek, Laura Pausini i drugi. Dizajn omota i ilustracije potpisuje pulski dizajner i redatelj Mauricio Ferlin.

Na upit kako to da do sada nisu još nigdje nastupili uživo Siladic nam je nedavno pojasnio da su imali prilike, no nisu htjeli jer žele nastupati pod svojim uvjetima i na dogadaju kojeg smatraju odgovarajucim za svoj glazbeni stil. "A tu su i organizacijske poteškoce; uz nas troje glazbu Sakramenskog tvori još najmanje petnaestak pulskih glazbenika", nadodao je Siladic. Kako sve to zvuci, može se poslušati na www.myspace.com/sakramenski.


Podijeli: Facebook Twiter