Debakl Puljanki na Gripama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Košarkašice "Biske Pula" doživjele su pravi - ne samo rezultatski - debakl na gostovanju u Splitu u prvom kolu svoje druge sezone u A-1 ligi, izgubivši 84:53 (28:15, 19:17, 25:11, 12:10).

Puljanke su na Gripama nastupile u oslabljenom sastavu, bez Amerikanke Monique Martin koja se nakon više od dva tjedna izbivanja iz Pule više nije ni javila ni pojavila u pulskom klubu, zatim ozlijedene Nine Premasunac koja je bila u sastavu, ali nije ni ulazila u igru, te Jovane Mandic koja nije mogla nastupiti jer za nju još uvijek nije stiglo izlazno pismo iz BiH pa formalno nije ni registrirana.

No, u redovima "Biske" u subotu je debitirala mlada Antonija Jakelic koja ce biti pojacanje juniorske ekipe za medužupanijsku završnicu, a vec u ponedjeljak se u Puli ocekuje i nova Amerikanka, kao zamjena za Monique Martin.

Splicanke su razliku u prvoj cetvrtini (plus 13) napravile zahvaljujuci poklonjenim loptama koje su im igracice pulske ekipe servirale u ruke. U drugoj, koju je "Split" dobio sa samo dva poena razlike, Puljanke su u jednom trenutku smanjile zaostatak na šest poena, no kada su imale loptu za "minus" cetiri ili tri poena, splitske košarkašice kaznile su ih s još cetiri poena u nizu i opet odmaknule na deset poena. U samom finišu prvog poluvremena materijalizirale su još jedan napad i dodatno bacanje zbog prekršaja te na odmor otišle s "plus 15".

Nakon prvih nekoliko krivih dodavanja u nastavku "Split" je brzo odmaknuo na više od 20 poena razlike, a u jednom dijelu utakmice prednost Splicanki je iznosila i 34 poena "viška". Usto, hendikep za pulsku ekipu bila je i cinjenica da su Maja Ramljak i Andela Škoric u ranoj fazi utakmice napravile po nekoliko prekršaja, ali se zato uz Žanu Cvjetkovic istaknula 16-godišnja Eva Paris koja je za vrijeme provedeno na parketu imala desetak skokova.

SPLIT: Šustic 13, Buzov 10, Babun 10, Fonseca 25, Buterina, Barunov 9, Zovko, Paladin, Domljanovic 7, Škara 10.

BISKA PULA: ?ukic 9, Premasunac, Jakelic, Cvjetkovic 16, Paris, Percan, Popovic, Konjevic, Modric 8, Ramljak 10, Škoric 8.

SC Gripe. Gledatelja: 100. Suci: Smolic i Cikic (oboje Zadar).


Podijeli: Facebook Twiter