Dean Ilić: Vjerujem da u subotu možemo obraniti naslov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Judaši Istarskog borca u subotu će pokušati staviti ruke na osmi pehar namijenjen momčadskim prvacima Hrvatske. Pulski klub najbolji je bio 2008. i 2009. godine te potom, nakon dvije godine pauze, nanizao pet uzastopnih naslova. Puleni Deana Ilića na najboljem su putu da nastave svoju uspješnu seriju jer će drugi, završni turnir Prve Hrvatske lige koji će se u subotu održati u Pattinaggiu, dočekati s prednošću pred glavnim konkurentima. Ona se u ovom trenutku ne čini velikom, ali takva bi mogla postati jer dovoljno je da se repriziraju rezultati s prvog turnira da Puljani otvore pobjednički šampanjac.

Tijesne borbe

- Vjerujem da možemo obraniti naslov - nije dvojio Dean Ilić, trener Istarskog borca. - Nijanse će odlučiti jer Zagreb, Lika i mi iz Kaštel Sućurca donosimo četiri pobjede i jedan poraz, no mi imamo prednost u tehničkim bodovima te shodno s time, brojčano gledano dao bih nam 51 posto šanse da ćemo biti najbolji. Sve će se odlučiti u krugu između ova tri kluba, jer ostala tri imaju preveliki zaostatak da bi se mogli umiješati u borbu za vrh te je samim tim i upitno kolika će biti njihova motivacija i u kojem će sastavu nastupiti, odnosno hoće li i ovom prilikom angažirati pojačanja sa strane. Mi ćemo probati uzvratiti Zagrebu na porazu u Kaštelama čime bismo napravili veliki korak ka naslovu, što ne znači da sa sigurnošću računamo na pobjedu nad Likom, jer će borbe sigurno biti tijesne kao i na prvom turniru.

Bez promjena

Istarski borac će nastup na domaćem tatamiju dočekati u istom sastavu u kojem je nastupio na prvom turniru, a za očekivati je da Ilić neće previše pretumbavati momčad po kategorijama.

- Nemamo previše prostora za promjene, a nema niti potrebe za njima jer smatram da smo u Kaštel Sućurcu dobro izgledali. Vjerujem da niti naši glavni konkurenti neće previše "kemijati", što znači da će se sve svoditi na to tko će bolje ispraviti određene pogreške koje je napravio na prvom turniru - istaknuo je Ilić, koji smatra da njegovi puleni imaju još prostora za napredak, ali isto tako da njegov glavni adut Dominik Družeta neće biti "ispuhan" nakon što se prošlog tjedna okitio srebrnom medaljom na Europskom prvenstvu. - Zagreb nas je minimalno svladao u meču u kojem su Shun Kondo i Damian Sokolović tijesno izgubili od Sumpora, odnosno Franušića, a ja smatram da su obojica mojih boraca bolji od protivnika i ako to potvrde, pobjeda nam ne bi smjela izmaći. Što se tiče Družete, njemu motivacije sigurno neće nedostajati. Rekao sam mu da je Podgorica bila samo zagrijavanje za Pulu i ne sumnjam da će on opet biti na visini zadatka, neovisno što bi mu protivnici mogli biti i 15-ak kilograma teži od njega. No, sve ih je svladao u Kaštel Sućurcu te ne vidim razloga zašto to ne bi još jednom ponovio u subotu.

(Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter