De Niro se ispricao zbog šale o "bijeloj prvoj dami"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americki glumac Robert De Niro ispricao se zbog toga što se na skupu demokratskih donatora na kojem je sudjelovala Michelle Obama našalio na racun mogucnosti da nakon predsjednickih izbora u studenome u Bijeloj kuci osvane "bijela prva dama".

De Niro, Oscarom nagradena zvijezda "Kuma" i "Raging Bulla" rekao je da nije namjeravao nikoga uvrijediti s primjedbom o suprugama republikanskih predsjednickih kandidata Newta Gingricha, Ricka Santoruma i Mitta Romneya.

"Moje primjedbe, iako izgovorene satirickim tonom, nisu trebale uvrijediti ili posramiti nikoga - osobito ne prve dame", rekao De Niro u priopcenju.

De Niro se našao na udaru kritika nakon donatorskog skupa u ponedjeljak u New Yorku kada je predstavio Michelle Obamu kao glavnog govornika.

"Callista Gingrich, Karen Santorum, Ann Romney. Sada da li vi stvarno mislite da je naša zemlja spremna za prvu bijelu damu?" rekao je De Niro. "Prerano, zar ne?", našalio se, aludirajuci na dvojbe iz predsjednicke kampanje 2008. kada se cesto postavljalo pitanje "je li Amerika spremna za crnog predsjednika?".

Newt Gingrich je za njegove primjedbe rekao da su neoprostive i da unose razdor. Ured Michelle Obame je šalu ocijenio "neprimjerenom".


Podijeli: Facebook Twiter