De Gravisi: Grad sufinancira projekte Lučke uprave

Donald de Gravisi (D. ŠTIFANIĆ)
Donald de Gravisi (D. ŠTIFANIĆ)

- Dužni smo reagirati zbog podcjenjivačkog odnosa prema nama i netočnih informacija koje se pojavljuju u javnosti u posljednje vrijeme u vezi s odnosima između Grada Pule i Lučke uprave, kazao je na početku današnje konferencije za novinare ravnatelj pulske Lučke uprave Donald de Gravisi, koju je sazvao nakon što je predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić dan ranije novinarima izjavio da gradska uprava ne sudjeluje u investicijama na pulskoj rivi i drugim krucijalnim investicijama na obali.

De Gravisi je istaknuo da ove dvije institucije imaju izuzetno kvalitetan poslovni odnos.

- Ferić je iznio neistinu da Grad Pula ne sudjeluje s Lučkom upravom u investicijama koje se provode na pulskoj obali. To je tvrdnja koja ni u kojem slučaju ne odgovara stvarnom odnosu između Grada i Lučke uprave, s obzirom na to da ove dvije institucije imaju izuzetno kvalitetan uzajamni poslovni odnos, a potvrda toga je i činjenica da će Grad u svojem rebalansu predvidjeti financijska sredstva za daljnju izgradnju obalnog zida. Osim toga Grad je sufinancirao izradu marketinškog plana razvoja cruising turizma u pulskom bazenu. Ujedno, naglašavam i neospornu činjenicu, koja potkrepljuje tezu o kvalitetnom odnosu između Grada i Lučke uprave, a koja se očituje u zajedničkim koracima koje duže vrijeme poduzimaju po pitanju izgradnje putničkog terminala, što je i naznačeno kao prioritet u daljnjim investicijskim koracima kako Grada tako i Lučke uprave, istaknuo je De Gravisi.

U Lučkoj upravi smatraju da ne treba naglašavati činjenicu da će i nakon izgradnje obalnog kolektora Grad i Lučka uprava zajednički prionuti sanaciji, ali i izgradnji pulske rive od Uljanika prema Velom Vrhu.

- Ujedno pozivam Danijela Ferića da posredstvom svog političkog utjecaja u Zagrebu pripomogne Lučkoj upravi Pula da riješi problem sa zemljištem na Punti Guc za potrebe izgradnje budućeg putničkog terminala za brodove na kružnim putovanjima, zaključio je De Gravisi. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter