D&D olovka globalno priznanje Adrisu i agenciji Bruketa&Žinić OM

'Most na kraju svijeta': Jelena Jokić, Aleksandar Bogdanović, Slaven Knezović i Sanja Radišić (D. ŠTIFANIĆ)
'Most na kraju svijeta': Jelena Jokić, Aleksandar Bogdanović, Slaven Knezović i Sanja Radišić (D. ŠTIFANIĆ)

Monografija "Nada" koju je s Adris grupom osmislila i izradila agencija Bruketa&Žinić OM osvojila je D&D olovku, prestižnu nagradu za kreativnost. Riječ je o globalnom priznanju za najveće kreativno postignuće u dizajnu i oglašavanju dodijeljeno u Londonu. Razlog više za proslavu uspjeha leži i u tome što je D&D olovka "osvojena" točno u desetoj obljetnici od osnutka Zaklade Adris. Valja istaknuti i da je "Nada" ujedno i jedini ovogodišnji rad iz Hrvatske, kao i da tim koji je monografiju osmislio čine Davor Bruketa, Maša Ivanov, Zrinka Požar, Miran Tomičić, Vesna Đurašin, Radovan Radičević i Danko Đurađin iz Agencije, odnosno Predrag Grubić i Kristina Miljevac iz Adrisa te Božo Skoko iz MPR-a.

Inače, na stranicama monografije predstavljeni su svi projekti i pojedinci koje je Zaklada Adris podržala tijekom deset godina djelovanja te predstavljeni na jednom mjestu i, po mišljenju kreatora, upravo predstavljaju i pružaju nadu u bolju budućnost Hrvatske.

- Upravo je ta činjenica nadahnula kreativni koncept i glavni oblikotvorni motiv ove knjige pod radnim nazivom "Nada", jer knjiga je osjetljiva na dodir i što se više koristi, to je motiv nade na naslovnici, doslovno i simbolički, sve izraženiji. Monografija donosi i autorske ilustracije 24 istaknuta projekta koje su ilustrirali ponajbolji hrvatski ilustratori mlađeg naraštaja. Monografija Zaklade Adris tako je, uz primarno dokumentarnu važnost, postala zbirka najboljeg iz trenutne hrvatske ilustratorske scene koju karakterizira raznolikost autorskih rukopisa i pristupa. Njihov kreativni doprinos na vizualno je zanimljiv i nekonvencionalan način čitateljima približio širinu i vrijednost rada Zaklade, piše između ostalog, u dopisu Adris grupe. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter