DC se vraca u HDZ?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Došlo je do velikog pomirenja izmedu HDZ-a i Demokratskog centra, stranke koju su 2000. godine osnovali Mate Granic i Vesna Škare Ožbolt izdvajanjem iz HDZ-a. To je bilo više nego vidljivo u srijedu u dvorani Hrvatskog instituta za povijest, gdje je predsjednik Udruge branitelja Podravke Mladen Pavkovic dodijelio Vesni Škare Ožbolt zlatnu plaketu za zasluge u stvaranju hrvatske države, narocito u mirnoj reintegraciji Podunavlja u hrvatski pravni sustav. Na prigodnoj svecanosti govornici su bili i potpredsjednici HDZ-a Vladimir Šeks i Andrija Hebrang.

Vesnu Škare Ožbolt je 2005. godine tadašnji premijer Ivo Sanader smijenio s dužnosti ministrice pravosuda, optuživši je da je kroz tjedan radila u Vladi, a vikendom bila oporba, nakon cega je HDZ krenuo u akciju pokušaja uništenja DC-a vrbujuci brojne njihove clanove. Medutim, danas kao da su se Hebrang i Šeks natjecali koji ce Vesni Škare Ožbolt udijeliti veci kompliment. Ona im je uzvratila titulirajuci Hebranga i Šeksa prijateljima iz vlasti.

Za daljnje odnose izmedu HDZ-a i DC-a znacajna je konvencija Demokratskog centra koja se održava 10. travnja, ali kako se danas moglo neslužbeno cuti iz obje stranke, više nema Sanadera, pa nema ni prepreke njihovoj suradnji. U nedavnom razgovoru, Vesna Škare Ožbolt i Šeks rašcistili su sve sporne stvari i može se zakljuciti da nece biti iznenadenja ako se DC uskoro vrati u HDZ.


Podijeli: Facebook Twiter