DC-9 prodan u petom pokušaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petom pokušaju u cetvrtak je na Trgovackom sudu u Pazinu prodan avion McDonnell Douglas DC-9-82, proizveden 1987., koji ima 160 sjedala u ekonomskoj klasi.

Avion se prodavao u sklopu stecajnog postupka nad tvrtkom Air Adriatic d.o.o. iz Pule. Ta je prva hrvatska zrakoplovna tvrtka carter letova u stecaju od 5. listopada 2007. Tražbine su prijavila 132 vjerovnika, a priznata je tražbina u iznosu od 76,87 milijuna kuna. Kako su dražbe bile neuspješne, tako se i cijena aviona spuštala sa 615 na 430 tisuca pa je u cetvrtak, kao i 17. prosinaca, bila 320 tisuca americkih dolara u kunskoj protuvrijednosti.

Avion, koji se nalazi u pulskoj zracnoj luci, prodavao se usmenom javnom dražbom po sistemu videno-kupljeno i trebalo je najkasnije dva dana prije dražbe uplatiti osiguranje od deset posto utvrdene vrijednosti zrakoplova.

Od stecajnog suca Roberta Fabrisa saznajemo da su se na dražbi pojavili predstavnici dviju rijeckih tvrtki - Azur trgovina d.o.o i Adria Wings d.o.o. - s tim da Adria Wings nije uplatio osiguranje. DC 9 je prodan Azur trgovini po pocetnoj cijeni, a oni trebaju iznos uplatiti na žiroracun suda u roku od 30 dana od pravomocnosti rješenja o dosudi, koje piše stecajni sudac.


Podijeli: Facebook Twiter