Davor Šuker: Savršeno sam isplanirao kandidaturu

Davor Šuker (S. VRANČIĆ/CROPIX)
Davor Šuker (S. VRANČIĆ/CROPIX)

"Osmijeh na licu sve govori, prekrasan je osjećaj, no nije bilo lako," naglasio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker koji je izabran u novi Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) na kongresu koji se održava u Beču, a na toj će dužnosti biti sljedeće četiri godine.

"Mislim da sam savršeno isplanirao kandidaturu. No nisam mislio da ću proći sigurno. Nadao sam se da ću prikupit više od 28 glasova. Ljudi koji rade u nogometu su to prepoznali," dodao je Šuker za kojeg je glasovalo 34 od 54 predstavnika svih nacionalnih saveza članica UEFA-e. Uz njega u novi IO izabrani su Portugalac Fernando Gomes, Španjolac Angel Maria Villar, Mađar Sandor Csany, Ukrajinac Grigorij Surkis, Švicarac Peter Gillieron i Bugarin Borislav Mihajlov. Šuker je tako postao prvi hrvatski predstavnik u nekom od izvršnih tijela UEFA-e. Šuker je poručio kako se nada da će rad Uefe biti još bolji, ali i dodao kako je još rano za ocjene kakvu će korist od njegovog izbora imati hrvatski nogomet.

"Vidjet ćemo, za to treba vremena. Znamo kolika su ulaganja u nogometu. Ne znam jeste li vidjeli financijski izvještaj Uefe koji je vrlo bitan. HNS ne može graditi stadion, ali možemo biti motivirani prema namjenskim sredstvima. Milijun je Rijeci došao upravo iz Uefina i Fifina novca. Moramo gledati pet godina unaprijed i nadam se da ćemo dobro planirati," dodao je Šuker. Predsjednik HNS-a je naglasio kako je važno da hrvatska reprezentacija pobijedi Norvešku i sasvim se približi plasmanu na Europsko prvenstvo kako bi osigurala dotok svježeg kapitala.

"Na kraju, nećemo biti u borbi s državom, ali želimo da nam pomognu u infrastrukturi. Ja se nadam da ću s ovog mjesta pomoći", zaključio je Šuker. Bivši najbolji strijelac svjetskog prvenstva 1998. godine je kroz program istaknuo kako će kao bivši igrač koji je prošao put od Osijeka do madridskog Reala znati štititi potrebe igrača i stati u njihovu zaštitu, ali pritom i voditi brigu o potrebama klubova, liga i nacionalnih saveza. Predsjednik HNS-a obećao je jednak pristup svim savezima i iskren dijalog sa svim nogometnim sudionicima, naglasivši pritom potrebu da se nogomet zaštiti od brojnih opasnosti (rasizam, nasilje, doping, integritet natjecanja) te da ostane dostupan svima. Hrvatski nogometni savez su, uz predsjednika Šukera, na Kongresu Uefe zastupali izvršni predsjednik Damir Vrbanović te voditeljica Odjela za međunarodne poslove i licenciranje Ivančica Sudac. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter