Davor Kovačević novi predsjednik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na redovnoj godišnjoj i izbornoj skupštini Hrvatske stranke umirovljenika Buje, izabrano je novo čelništvo Gradskog odbora te stranke. Za novog predsjednika HSU Buje izabran je Davor Kovačević, dok su dopredsjednici Franjo Pavliček i Ivo Šuprna. Osim njih u užem predsjedništvu su još Milka Kević i Sonja Ferlin. O radu u proteklom razdoblju govorio je dosadašnji predsjednik Franjo Pavliček koji je tu dužnost obavljao u tri mandata, od osnutka bujske podružnice te stranke.

Uz ostalo, naglašeno je da je HSU svojim djelovanjem pridobio povjerenje sugrađana, stalno su u Gradskom vijeću, a i sada imaju jedno vijećničko mjesto u aktualnom sazivu tog predstavničkog tijela. HSU Buje ima 50 članova, uglavnom umirovljenika i po broju članova u odnosu na broj stanovnika ta je podružnica jedna od većih u Istri.

Novoizabrani predsjednik HSU Buje Davor Kovačević nije umirovljenik, ali je prilikom zahvale na povjerenju naglasio da će nastaviti dosadašnje aktivnosti uz pomoć iskusnijih članova. Stranka se zalaže za konkretnu pomoć umirovljenicima i svim sugrađanima kojima je pomoć potrebna. Naglašena je dobra suradnja sa Mjesnim odborom Buje s kojim će se od nadležnih tražiti mogućnost otvaranja svojevrsnog dnevnog boravka za umirovljenike, te da se poveća pomoć umirovljenicima iz gradskog proračuna, uz davanje raznih drugih pogodnosti za tu skupinu sugrađana. HSU će podržavati i sve akcije drugih, naročito kroz rad Gradskog vijeća, na dobrobit grada i građana Buja. (L. JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter