Davor Komar i Melisa Osmanović najbolji boćari

Melisa Osmanović i Davor Komar najbolji su boćari Hrvatske
Melisa Osmanović i Davor Komar najbolji su boćari Hrvatske

Pula je ovog vikenda bila domaćin završnog kola Prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom.

Jučer su natjecatelji iz devet boćarskih klubova distrofičara, osoba s invaliditetom i paraliziranih osoba odmjerili svoje snage u četiri kategorije, od natjecatelja koji samostalno boćaju, do onih kojima boće i specijalne sprave dodaje asistent. Najnapetiji meč odigrao se na samom početku natjecanja kada su snage odmjerili višestruki svjetski, europski i nacionalni prvak u boćanju Dinko Beaković i boćar kluba Istrijana, sedmerostruki prvak Hrvatske Davor Komar.

U prvom krugu Beaković nije ostavio prostora Komaru da osvoji niti jedan bod, a nakon rezultata od 4:2 u drugom krugu Beaković je odnio apsolutnu pobjedu. Komar je pak konstatirao da mu je bila iznimna čast i zadovoljstvo odigrati meč s takvim velemajstorom te je užitak igranja bio puno važniji od rezultata.

Nakon ove revijalne utakmice uslijedile su one natjecateljske, u kojima je Davor Komar apsolutno briljirao. Odigravši sve utakmice do sada bez ijednog poraza, boćar kluba Istrijana postao je po sedmi put uzastopno prvak Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom.

Boćarica Istrijane Melisa Osmanović u svojoj je kategoriji osvojila 2. mjesto, čime je ujedno postala i drugu godinu za redom najbolja boćarića s invaliditetom Hrvatske.

I ostali članovi Istrijane postigli su jako dobre rezultate. (Patricija SOFTIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter