Davor Komar bez poraza do svoje 16. titule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Davor Komar, član Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije Istrijana, pobjednik je prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom u svojoj kategoriji BC4. Na posljednjem kolu prvenstva, što ga je u subotu Istrijana udomila u sportskoj dvorani Osnovne škole Veli Vrh u Puli, Komar je nastavio pobjednički niz i svoju 16. titulu prvaka Hrvatske osvojio bez i jednog poraza. 

Na šest terena u pet kategorija

Na državnom prvenstvu u modernoj dvorani prilagođenoj osobama s invaliditetom nastupilo je 50-ak natjecatelja iz 11 hrvatskih klubova, a igralo se na šest terena u pet kategorija. U istoj je kategoriji, BC4, drugo mjesto na radost domaćina osvojila Melisa Osmanović, još jedna članica pulske Istrijane, dok je bronca pripala Damiru Jurenu, članu BKOSI DDZ "Ž. Klepač" - URIHO iz Zagreba.

U kategoriji BC1 treće je mjesto na prvenstvu pripalo još jednom članu Istrijane, Zoranu Perušku, dok su prva dva mjesta osvojili Martin Frković (BKOSI DDZ "Ž. Klepač"- URIHO, Zagreb) i Leon Goličnik (BKCPO Zagreb). Kategorije su određene prema stupnju invaliditeta.

Svečanosti otvorenja posljednjeg prvenstvenog kola na Velom Vrhu prisustvovali su, uz igrače, trenere, asistente i suce, brojni uzvanici i predstavnici Pule i Istarske županije, te sportskih organizacija, turističkih zajednica i škola. Komar je tom prilikom, kao predsjednik Istrijane, podijelio plakete i zahvalnice organizacijama koje pružaju potporu osobama s invaliditetom, ali i pojedince koji nesebično sudjeluju u radu klubova. Pritom je podsjetio i na uspjehe Istrijane, osnovane prije 11 godina. 

U inozemstvu jako razvijen sport

- U inozemstvu je ovo jako razvijen sport, tamošnji igrači, na primjer, imaju svoje fizioterapeute, koji ih masiraju između dvije utakmice. Mi smo u Hrvatskoj daleko od toga, ali smo im po rezultatima blizu, rekao je Komar i naveo da je ovo jedini paraolimpijski sport kojim se mogu baviti osobe sa stopostotnom isključenošću ruku i nogu.

- Došli smo do kraja sezone i to vrlo uspješne. Želim svima uspjeha danas i da na najbolji način završe, uključujući i mene koji se još uvijek natječem, ono što cijelu godinu rade i sakupljaju bodove. Slijedeće godine na prvenstvu će nam se pridružiti i još pet, šest sportaša, rekao je predsjednik Saveza Juren uoči natjecanja. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter