Davor Božac iza rešetaka (i) zbog sukoba s policijom

Arena Žminj bila je poprištem Boščeva rabijatnog ponašanja (J. PREKALJ/arhiva)
Arena Žminj bila je poprištem Boščeva rabijatnog ponašanja (J. PREKALJ/arhiva)

Nakon ekscesa u Žminju proteklog petka, na dan kada je trebao biti održan koncert Nede Ukraden u organizaciji njegove agencije Appareo, Davor Božac (32) iz Žminja završio je u policiji, a sutradan je temeljem rješenja Prekršajnog suda u Rovinju zbog narušavanja javnog reda i mira predan u zatvor na 15 dana.

Naime, toga jutra Božac je došao u konflikt s Veseljkom Buićem i djelatnicima njegove agencije VIB, koja tijekom ovih blagdana organizira sva događanja u žminjskoj Areni. 

Nataša Rogić iz PU istarske izvijestila je da je osim prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira Božac zaradio i kaznene prijave - zbog sprečavanja policajaca u obavljanju dužnosti te zbog oštećenja tuđe stvari i imovine.

Rogić je izvijestila da je 21. prosinca oko 9.20 sati policija zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Ulici 9. rujna u Žminju te je utvrđeno da je 32-godišnjak vikao na četvoricu djelatnika  - 43-godišnjaka uz Pazina, 48-godišnjaka iz Pićna, njegovog vršnjaka iz Kršana te 54-godišnjaka iz Tinjana, koji su oko šatora u vlasništvu Bošca postavljali metalnu ogradu za potrebe javnog okupljanja.

Utvrđeno je da je Božac u jednom trenutku uzeo alat, nasilno otvorio razvodnu kutiju električnog napona i spojio kabel do šatora, a onda razbio jedan lokot na lancu koji je osiguravao ulazna vrata na sajmište, odnosno Arenu Žminj. Pritom je vrijeđao te djelatnike, a u jednom trenu i gurnuo 48-godišnjaka iz Kršana.

Policijski službenici su u nastojanju da razjasne taj jutarnji događaj tražili Bošca, ali su ga pronašli tek oko 15.45 sati u Žminju. No, tada ih je on počeo vrijeđati i omalovažavati, a nastojanja policajaca da ga smire bila su uzaludna. Priopćili su mu stoga da je uhićen i zatražili da pođe s njima u postaju, no on je pritom jednog od njih gurnuo. Policajci su ga ipak uspjeli uhititi i odvesti u postaju na obradu, nakon koje je sutradan, s optužnim prijedlogom zbog narušavanja javnog reda i mira, odveden na Prekršajni sud u Rovinju. Sud je donio rješenje kojim se Božac upućuje u zatvor na 15 dana te je u pulski zatvor predan oko 13 sati.

Zbog nepostupanja po naredbi, omalovažavanja i guranja policajaca, odnosno zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, kao i zbog uništavanja tuđe imovine Davoru Bošcu tek slijedi kaznena prijava nadležnom odvjetništvu redovnim putem.

Dva dana prije ovog incidenta, odnosno u srijedu i četvrtak ujutro, Božac je upao u redakciju Glasa Istre u Puli i redakciju Radio Pule te vikom i prijetnjama uznemirivao novinare i druge djelatnike, zbog čega je pozvana policija.

Proteklog petka Veseljko Buić iz agencije VIB kazao nam je da koncerta Nede Ukraden koji je organizirao Božac u žminjskoj Areni neće biti, jer je Božac odbio potpisati ugovor s njim. Novinari koji su trebali pratiti koncert Nede Ukraden saznavši za jutarnji incident kontaktirali su Bošca tijekom toga dana, no on ih je uvjeravao da će koncert biti održan, ali u nekom šatoru pokraj žminjske Arene.

Neda Ukraden u petak navečer ipak nije zapjevala u Žminju, već u Zagrebu, a Božac je očito nedugo nakon kontakta s novinarima završio u policiji. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter