Davor Bernardić na čelu SDP-a iduće četiri godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema neslužbenim podacima koje je u 21 sat objavio predsjednik izborne komisije Vedran Lendić, za novog šefa SDP-a je sa 64,54 posto glasova izabran Davor Bernardić. Prema rezultatima s 91 posto obrađenih izbornih mjesta dosadašnji predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić dobio je 11.412 glasova, a njegov protukandidat Ranko Ostojić je sa 6.270 glasova dobio podršku 35,45 posto SDP-ovaca.

U drugom krugu izbora glasovalo je 17.778 članova stranke, što je nešto manje članova, no u prvom krugu. Nakon objave prvih neslužbenih rezultata javnosti se obratio dosadašnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović koji je pozvao SDP-ovce da pomognu Bernardiću, tako da mu "daju vjetar u leđa" i iskrenu podršku. Članstvo SDP-a Milanović je pozvao i na lojalnost te podsjetio da će za tjedan dana biti održana konvencija na kojoj će biti izabrano stranačko vodstvo. Premda gubitnik ovih unutarstranačkih izbora Ranko Ostojić kazao je da je u ukupnom zbroju SDP dobio 100 posto, zahvalio je članstvu koje je izišlo na izbore te uz čestitke obećao Bernardiću punu podršku.

- Kolegice i kolege, SDP-ovke i SDP-ovci, drugarice i drugovi, Hvala vam svima od srca. Danas je pobijedio SDP, kazao je na početku svog obraćanja javnosti novoizabrani šef SDP-a navodeći kakvi ga sve izazovi očekuju u budućnosti i ističući na kojim će vrijednostima graditi daljnju politiku SDP-a.

Birališta za izbore za predsjednika su u SDP-u zatvorena u 18 sati a iz stožera Davora Bernardića neslužbeno se nešto kasnije moglo čuti da on premoćno vodi na nacionalnoj razini. Službeni rezultati unutarstranačkih izbora u SDP-u bit će objavljeni u ponedjeljak. (M. Ko.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter