Davis Cup: Porec za Cešku ponudio 300.000 kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda je Porec od završetka cetvrtfinalnog susreta Hrvatske sa Sjedinjenim Americkim Državama bio glavni kandidat za domacinstvo susreta s Ceškom, polufinale svjetske skupine teniskog Davis Cupa teško da ce se igrati u dvorani Žatika.

Naime, Porec je prvi i jedini u zadanom roku Hrvatskom teniskom savezu iskazao službenu zainteresiranost za udomacivanje treceg uzastopnog Davis Cup susreta u ovoj godini. Medutim, njegova je kandidatura bila tek nacelna jer krovna državna teniska organizacija do ovoga tjedna nije odredila konkretne uvjete koje gradovi-kandidati moraju ispuniti da bi postali domacini.

- Mi nudimo 300 tisuca kuna i ono s cime je HTS vec vrlo dobro upoznat, odlicnu organizaciju i vrhunski ambijent u dvorani u kojoj su naši reprezentativci vec ostvarili dvije pobjede, cinjenice s kojima smo se vec dokazali, veli gradonacelnik Poreca Edi Štifanic.

Hoce li Štifanic do subote, kada HTS mora ITF-u prijaviti mjesto odigravanja, korigirati iznos od 300 tisuca kuna na više ili niže, tek ce se vidjeti, no i ako dode do korekcije, taj iznos sigurno nece biti ni približan 1,8 milijuna kuna, koliko je Porec obecao za susret sa SAD-om. Porec je ove godine vec odradio tri financijski "teška" sportska dogadaja (Svjetsko prvenstvo za rukometaše i dva Davis Cupa) i teško se može upustiti u još jedan financijski zahtjevan projekt.


Podijeli: Facebook Twiter