Davis Cup: Otvaraju Soeda i Dodig

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ždrijeb je odlucio da ce susret Japana i Hrvatske u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa tenisaca u petak u Kobeu u pet sati po srednjoeuropskom vremenu otvoriti Go Soeda i Ivan Dodig. Nakon njih na igralište ce Kei Nishikori i Ivo Karlovic.

Ovo ce biti drugi dvoboj Dodiga i Soede u mjesec dana, nakon što je pocetkom sijecnja na ATP turniru u Chennaiju Japanac pobijedio sa 7:6 (6), 6:3.

"Soeda je ondje odigrao vrlo dobro, ali Davis Cup je nešto drugo. Posebna je atmosfera, igra se na tri osvojena seta. Go ce imati dodatnu podršku publike i bit ce posebno motiviran, a ja cu nastojati izabrati najbolju taktiku. Mislim da ce ovo biti sasvim otvoren mec i svaki je rezultat moguc. Naravno da nam Marin Cilic nedostaje i da bismo bili izraziti favoriti da je on tu, ali i ovako imamo dobre šanse. Ostaje da to pokažemo i na igralištu, vec prvog dana", rekao je Dodig.

Ivu Karlovica ceka tenisac koji, može se reci, u posljednje vrijeme igra u životnoj formi. Ima tek 22 godine, ali je vec sad najbolji japanski tenisac svih vremena, jer je posljednjih mjeseci nadmašio prethodnike. Trenutacno je 20. na svijetu, a nedavno je na Australian Openu igrao u cetvrtfinalu.

"Meni je svejedno, igrao prvi ili drugi, puno opcija ionako nema. Nishikori trenutacno igra odlicno, pokazao je u Australiji koliko je dobar. Užasno je eksplozivan i brz, uopce nece biti lagan mec, ali smatram da imam dosta šansi ako budem igrao agresivno", rekao je Karlovic.

RASPORED:
Petak: Go Soeda - Ivan Dodig, Kei Nishikori - Ivo Karlovic.
Subota: Tatsuma Ito, Yuichi Sigita - Ivo Karlovic, Lovro Zovko
Nedjelja: Kei Nishikori - Ivan Dodig, Go Soeda - Ivo Karlovic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter