Davis Cup: Otvaraju Čilić i Fognini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između Italije i Hrvatske otvorit će sutra u 14 sati Marin Čilić i drugi talijanski igrač Fabio Fognini. Nakon toga na teren će izići naš drugi reket Ivan Dodig i najbolje rangirani igrač Italije Andreas Seppi, a izbornici Željko Krajan i Corrado Barazzutti su na današnjem ždrijebanju za subotnju igru parova prijavili dvojac Bolelli - Lorenzi te Mektić - Pavić, ali imaju pravo promijeniti nominaciju sat vremena prije početka meča.

"Nije loše što će dvoboj protiv Italije za nas otvoriti Marin Čilić koji je ipak veći favorit za pobjedu u meču sa Fabiom Fogninijem nego Dodig u susretu sa Seppiem", kazao je izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan.

Naš prvi reket i 13. tenisač svijeta Matin Čilić nije krio izneneđanje što se na ždrijebanju nije pojavio Fognini koji je navodno bolestan.

"Čuo sam da je bolestan, ali sam uvjeren da će se sutra pojaviti na našem meču. Činjenica da je otvaram taj meč za nas može biti dobra jer će se u slučaju moje pobjede smanjiti pritisak na Ivana Dodiga", rekao je Čilić.

S njegovom ocjenom slaže se naš drugi igrač i 59. na ATP ljestvici Ivan Dodig. "Nadam se će Marin dobiti prvi meč, tada bi bilo više pritiska na Seppiju. Ja se moram dobro pripremiti za meč i dati maksimum na terenu i vjerujem da ćemo prvi dan završiti s pozitivnim omjerom", dodao je Dodig.

U međusobnim susretima Hrvatska protiv Italije u Davis Cupu vodi 2:0. Prvi puta uspješnija je bila 2001. na zemljanoj podlozi u Rimu, a potom je, također rezultatom 3:2, slavila u Dubrovniku 2008. godine.

Raspored mečeva, petak, 14 sati: Marin Čilić – Fabio Fognini, slijedi Ivan Dodig – Andreas Seppi; subota, 16 sati: Nikola Mektić, Mate Pavić – Simone Bolelli, Paolo Lorenzi; nedjelja, 14 sati: Marin Čilić – Andreas Seppi, slijedi Ivan Dodig – Fabio Fognini. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter