Davis Cup: Krajan zadovoljan, Ćorić nije ozlijeđen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Meč 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između Srbije i Hrvatske u petak će od 13 sati u Kraljevu otvoriti prvi tenisač svijeta Novak Đoković i 158. igrač na ATP ljestvici Mate Delić, odlučeno je ždrijebom u četvrtak.

nakon Đokovića i Delića na teren će Viktor Troicki, trenutačno 41. igrač svijeta i Borna Ćorić, 61. na ATP ljestvici. U subotu od 14 sati na programu je susret parova za koji su prijavljeni Nenad Zimonjić i Viktor Troicki za Srbiju, a Franko Škugor i Marin Draganja za Hrvatsku. U nedjelju, posljednjeg dana meča od 13 sati sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

"Zadovoljni smo. Borna je uoči izvlačenja izrazio želju da igra drugi, a tako se i dogodilo. No ukupno gledajući nije bilo prostora za iznenađenje. U ovom teškom zadatku koji nas čeka barem nam sitnice idu u prilog,", rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan.

"Naš posao ne može biti puno teži nego što je sad. S jedne strane, limitirani smo neigranjem nekolicine igrača, a s druge strane gosti smo kod ekipe za koju igra Novak Đoković. Ukupno, to je sastav koji, ako ostane u ovakvom sastavu, je glavni favorit za osvajanje Davis Cupa. Šanse uvijek postoje i ja se nadam da će se dečki zalagati u svakom trenutku, ali zadatak je vrlo težak," dodao je Krajan.

Mate Delić je svjestan da ga čeka izuzetno težak posao, jer će mu s druge strane mreže biti vodeći igrač svijeta.

"To je meč u kojem se zna tko je favorit. Ja ću pokušati odigrati što bolje. Želja mi je da se pokažem u dobrom svjetlu, a nadam se da ću u tome i uspjeti", rekao je Delić.

Oko Borne Ćorića se u lokalnim medijima u Srbiji posljednjih dana nagađalo da ima problema s ozljedom. Na konferenciji za novinare to je demantirao: "Spreman sam za nastup sto posto. Imao sam prije dva dana manjih problema sa zadnjom ložom, ali to je prošlo i potpuno sam spreman. Osjećam se vrlo dobro, u posljednja dva tjedna igrao sam vrlo dobro i imam dosta samopouzdanja. Osjećaj je pozitivan, a vidjet ćemo kako će biti u petak. Drago mi je što igram drugi", rekao je Ćorić.

O meču protiv Troickog dodao je: "Troicki je u sjajnoj formi. U manje od godinu dana vratio se među pedeset najboljih, što je vrhunski rezultat. Stvarno pokazuje kvalitetu. Sigurno mi neće biti lagano, no i ja sam imao dobrih rezultata. Nismo još razgovarali o taktici, ali siguran sam da će biti dobro," kazao je Ćorić.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter