Davis Cup: Hrvatska u goste Italiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska muška teniska reprezentacija u susretu će 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa sljedeće godine od 1. do 3. veljače gostovati u Italiji, odlučeno je ždrijebom u Londonu.

Hrvatska i Italija dosada su se dva puta susrele u Davis Cupu, a oba je puta bolja bila Hrvatska. U Rimu 2001. godine Hrvatska je bila bolja na zemljanoj podlozi u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu, 2008. a u Dubrovniku na dvoranskom betonu u četvrtfinalu Svjetske skupine.

Najbolji hrvatski igrač Marin Čilić trenutačno je jedini naš predstavnik u prvih 100, nalazi se na 13. mjestu, te bi trebao ostvariti dvije pojedinačne pobjede protiv Talijana, dok bi mjesto u reprezentaciji trebali još pronaći Ivan Dodig, trenutačno 105., Ivo Karlović koji zauzima 118. poziciju, te Antonio Veić koji je 126. na ATP ljestvici.

Iako nema niti jednog igrača u samom svjetskom vrhu, Italija je vrlo jaka reprezentacija s čak šest igrača u najboljih 100. Najbolje je plasiran Andreas Seppi na 26. mjestu, Fabio Fognini je 48., Simone Bolelli 61., Paolo Lorenzi 68., Filippo Volandri 75., a Flavio Cipolla 88.

Parovi 1. kola: Italija - HRVATSKA, Kanada - Španjolska, Belgija - Srbija, SAD - Brazil, Francuska - Izrael, Argentina - Njemačka, Kazahstan - Austrija, Švicarska - Češka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter