Davis Cup: Hrvatska s Italijom igra u Torinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska teniska reprezentacija će u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa 2013. godine susret protiv Italije odigrati u Torinu, i to na zemljanoj podlozi, priopćeno je u četvrtak iz Hrvatskog teniskog saveza.

Susret će se igrati u dvorani Palaruffini u kojoj ima mjesta za 4.500 gledatelja, potvrdio je informaciju i Talijanski teniski savez (FIT). Termin susreta je od 1. do 3. veljače i to će biti treći okršaj ovih dviju reprezentacija. U oba prijašnja susreta pobjednik je bila Hrvatska i u oba navrata s rezultatom 3:2. Prvi put je to bilo na zemlji Foro Italica 2001., a drugi put na dvoranskom betonu u Dubrovniku prije četiri godine.

Hrvatskoj, koja je jedna od najuspješnijih reprezentacija u ovom natjecanju u posljednjih desetak godina (od 2002. jednom osvajač naslova, jednom polufinalist, pet puta četvrtfinalist), ovo će biti već peto sudjelovanje zaredom u elitnom rangu Davis Cupa, odnosno Svjetskoj skupini.

Italija je zadržala status sudionika u Svjetskoj skupini rujanskom pobjedom nad Čileom, no posljednju pobjedu u ovom rangu ostvarila je još 1998. godine. U Davis Cupu je bila osvajač naslova jednom (1976.) i u još šest navrata finalist - posljednji put bilo je to baš 1998. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter