Davis Cup: Dodig pobijedio Evansa

Dodig slavio protiv Evansa
Dodig slavio protiv Evansa

Nakon prvog dana kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu Davis Cupa između Hrvatske i Velike Britanije rezultat je 1:1. Nakon što je u prvom susretu treći igrač svijeta Andy Murray sa 6:3, 6:0, 6:3 pobijedio Bornu Ćorića naš prvi reket u ovom dvoboju Ivan Dodig je sa 6:3, 6:2, 6:3 pobijedio Daniela Evansa nakon 72 minute igre.

Nakon izjednačene igre u prvih šest gemova Dodig prvi "break" radi u sedmom, a onda i u devetom gemu i dobiva prvi set sa 6:3 za 31 minutu.

U drugom setu 149. igrač s ATP ljestvice Evans ni u jednom gemu nije uspio ugroziti servis Dodiga dok je našem tenisaču to uspjelo u dva navrata i sa 6:2 osvaja drugi set, a gotovo isti scenario odigrao se i u trećem setu u kojem je Dodig ponovno osvojio dva gema na servis Evansa i sa 6:3 dobio treći set i time poslije prvog dana izjednačio rezultat u susretu s Velikom Britanijom na 1:1.

Dvoboj između Hrvatske i Velike Britanije nastavit će se sutra, po mnogima odlučujućim susretom u igri parova, u kojem će se u 14 sati Ivan Dodig i Mate Pavić suprostaviti britanskoj kombinaciji Andy Murray - Colin Fleming, a susret će završiti u nedelju u 11 sati kada će prvo će na teren izići Ivan Dodig i Andy Murray, a nakon njih Borna Ćorić i Daniel Evans. (Hina; snimio M. MIJOŠEK)

 


Podijeli: Facebook Twiter