Davis Cup: Cilic uveo Hrvatsku u polufinale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marin Cilic uveo je Hrvatsku u polufinale Davis Cupa! Vec u prvom nedjeljnom susretu, Cilic je Amerikance bacio u ocaj svladavši Jamesa Blakea 6:3, 6:3, 4:6, 6:2.

Amerikanci, koji su 32 puta osvojili Davis Cup, nikada nisu slavili protiv male Hrvatske. Do ove su nedjelje dvaput gubili protiv Hrvata - 2003. i 2005. godine, a nakon današnjeg dana morat ce dobro razmisliti u cemu je problem.

Na krilima navijaca u poreckoj dvorani Žatika, Marin Cilic i Ivo Karlovic pomeli su Jamesa Blakea i Mardyja Fisha u tri herojska meca, a pobjednicki bod donio je Hrvatskoj prvi hrvatski reket i 14. igrac svijeta u susretu protiv Jamesa Blakea.

Marin je u prvom nedjeljnom mecu svladao 17. igraca svijeta s 3:1 u setovima (6:3, 6:3, 4:6, 6:4), te istim rezultatom zakljucio ogled s SAD-om vec i prije posljednjeg, petog susreta.

Hrvatska je sada na korak do velikog finala Davis Cupa, a u polufinalu vec ceka jaka Ceška predvodena Radekom Stepanekom i Tomasom Berdychom. Oni su u velikom okršaju izbacili Argentinu 3:2. Dobra je vijest da ce se polufinale igrati u Hrvatskoj.


Podijeli: Facebook Twiter