Davis Cup: Britanci poveli, Murray svladao Ćorića


Velika Britanija je povela 1:0 u kvalifikacijskom susretu za Svjetsku skupinu Davis Cupa protiv Hrvatske, koji se igra u Umagu, nakon što je Andy Murray u prvom meču 6:3, 6:0, 6:3 pobijedio Bornu Ćorića nakon dva sata igre.

Mladi Borna Ćorić je u prvom setu uspio pružiti manji otpor trećem tenisaču svijeta i pokleknuo je tek kod 4:3 kada mu je Škot oduzeo servis. Prvi set trajao je gotovo sat vremena.

U drugom setu pobjednik juniorskog US Opena 16-godišnji Ćorić više nije imao snage za jače suprotstavljanje prošlogodišnjem seniorskom pobjedniku US Opena i ovogodišnjem osvajaču Wimbledona.

Murray je oduzeo Ćoriću dva servisa zaredom, a zatim i treći da bi drugi set, koji je trajao svega 19 minuta, dobio 6:0.

U trećem setu je Ćorić, kojem je ovo prvi nastup za seniorsku reprezentaciju, osvojio prvi gem, a onda uzeo servis Murrayju i imao priliku povećati prednost na 4:1, no britanski tenisač je to već u idućem gemu vratio. Murray je nakon toga još dva puta uzeo servis Ćoriću i zaključio meč.

U drugom meču danas susrest će se Ivan Dodig i Daniel Evans, a u igri parova sutra u meču koji počinje u 14 sati Dodig će zajedno s Matom Pavićem igrati protiv britanske kombinacije koju čine Colin Fleming i Murray. (Hina, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter