Davis Cup: Belgija - Hrvatska 1:1

Borna Ćorić (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Borna Ćorić (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Nakon prvog dana susreta 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa tenisača Belgija i Hrvatska u Liegeu igraju 1-1, Hrvatsku je u vodstvo doveo Marin Čilić svladavši Kimmera Coppejansa sa 7-5, 6-3, 7-5, dok je bod Belgiji osigurao David Goffin koji je nadigrao Bornu Ćorića sa 6-3, 6-2, 2-6, 3-6, 6-3.

Iako je na kraju slavio u tri seta, Čilić se u svom prvom nastupu za reprezentaciju nakon 18 mjeseci namučio za pobjedu protiv 22-godišnjeg Kimmera Coppejansa kojemu je ovo bio prvi nastup u tzv. 'živom' pojedinačnom meču za reprezentaciju. Belgijanac se pokazao vrlo žilavim suparnikom i u svakom od tri seta prvi stvarao break prednosti, ali je Čilić svaki put uspio ostvariti preokret.

Susret prošlogodišnjeg belgijskog junaka, koji je bio najzaslužniji za plasman u finale, Davida Goffina i 19-godišnjeg Borne Ćorića donio je veliku dramu, ali je i u trećem međusobnom ogledu uspješniji bio šest godina stariji Belgijanac.

Ćorić je prvi stigao do dvije "break-lopte" u meču, ali ih nije iskoristio, da bi potom Goffin "breakom" za 4-2 preuzeo kontrolu u dvoboju. Taj oduzeti servis bio mu je dovoljan za osvajanje prvog seta, da bi u drugom dva puta osvajao gemove na Ćorićev početni udarac za 2-1 i 4-1 i činilo se kako će se vrlo lako obračunati s našim drugim igračem.

Kada je Goffin oduzeo servis Ćoriću i u prvoj igri trećeg seta, izgledalo je kako je samo pitanje vremena kada će ukupni rezultat biti izjednačen na 1-1. No, Ćorić je odmah u sljedećoj igri stigao do prvih "break-lopti" nakon više od sat i pol igre, te je uspio drugu i iskoristiti za poravnanje na 1-1. Do kraja trećeg seta Ćorić je još dva puta oduzimao servis Goffinu, a oba je puta Belgijanac na "break-loptu" napravio dvostruku servis pogrešku.

I u četvrtom setu prvi je do "breaka" stigao Goffin povevši sa 2-1, no ponovio se scenarij iz trećeg seta. Ćorić je serijom od pet gemova zaredom zaostatak od 1-3 pretvorio u osvojeni set sa 6-3.

Nažalost, Ćorić nije uspio kompletirati preokret, ključni gem meča bio je šesti u petom setu u kojemu je naš mladi igrač napravio tri velike pogreške i ponudio Goffinu priliku za "break" koju je ovaj i iskoristio. Kada je Goffin servirao za meč, Ćorić je stigao do 0-30, ali ne i dalje, Belgijanac je osvojio četiri poena zaredom i ipak ostvario pobjedu.

U subotu je od 15 sati na programu dvoboj parova u kojemu su za Belgiju prijavljeni Ruben Bemelmans i Arthur De Greef, a za Hrvatsku Ivan Dodig i Franko Škugor, dok nedjelja donosi preostala dva pojedinačna susreta, od 14 sati na teren će Goffin i Čilić, a nakon njih Coppejans i Ćorić. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter