Davidu Orlovicu prva nagrada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uredništvo Istrapedije ukljuceno je u program obilježavanja 150. godišnjice Istarskog pokrajinskog sabora te je provelo akciju koja je imala za cilj motivirati kreativne studente da svojim radovima doprinesu popunjavanju sadržaja Istrapedije i pritom osvoje vrijedne nagrade.

U akciju su bili ukljuceni istarski studenti na preddiplomskim i diplomskim studijima u Istri i izvan nje. Danas su proglašeni pobjednici akcije "Studenti kreiraju Istrapediju", a tim je povodom uprilicena konferencija za novinare u dvorani Tegetthoff pulskog Admiraliteta.

- Projekt Istrapedije, kao i sam projekt obilježavanja 150. godišnjice Istarskog pokrajinskog sabora, vrlo je važan i obiman. Izrazito smo zadovoljni odazivom studenata, jer cilj je bio motivirati kreativne mlade ljude da svojim radovima doprinesu popunjavanju Istrapedije te ujedno osvoje i vrijedne nagrade, rekao je županijski procelnik za kulturu Vladimir Torbica.

Prvo je mjesto osvojio Puljanin David Orlovic, s cetvrte godine Odjela za humanisticke znanosti, Odsjeka za povijest Sveucilišta Jurja Dobrile, za rad o Paulu Kuppelwieseru, kojem je pripalo prijenosno racunalo HP. Drugu nagradu, Istarsku enciklopediju, osvojila je Anamarija Kosina za rad "Kazalište 'Giuseppe Verdi' u Porecu".

Kosina, inace iz Požege, studentica je cetvrte godine Odjela za odgojne i obrazovne znanosti, Odsjeka za razrednu nastavu pulskog sveucilišta. Trece mjesto i knjigu "Istra kroz vrijeme" osvojila je Mirja Sorko, takoder na cetvrtoj godini razredne nastave, za rad "Glazbeno školstvo u Puli 1861. - 1916.".

Urednik Istrapedije Ivan Žagar istaknuo je da je pristiglo 29 radova, koje je pregledala cetveroclana komisija u sastavu Željko Cetina (doktorand postdiplomskog studija "Hrvatska moderna i suvremena povijest u europskom i svjetskom kontekstu - 19. i 20. stoljece"), Mihovil Dabor, asistent na Odjelu za humanisticke znanosti pulskog sveucilišta te Slavica Tobok Kandic i Ivan Žagar. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter