Davidenku jubilarni Umag

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nikolaj Davidenko, prvi nositelj i deveti igrac svijeta, pobjednik je teniskog turnira "Studena Croatia Open" koji se tijekom posljednjih sedam dana po 20. put igrao na terenima umaškog "Stella Marisa". Nakon Španjolca Gimeno-Travera i njegovog sunarodnjaka Martina, Talijana Bolellija te Austrijanca Melzera, Davidenko je bez izgubljenog seta u finalu "preslušao" još jednog Španjolca, petog umaškog nositelja Juana Carlosa Ferrera. Na putu do svoje 16. titule u karijeri iz 21 finala u kojem je sudjelovao, Davidenko je ukupno izgubio samo 21 gem te nije bivšem "broju jedan" i osvajacu Roland Garrosa iz 2003. godine u finalu pružio previše šansi. Ferrero je ostao na 12 osvojenih turnira, dok mu je ovo bio 17. put da je u završnici morao priznati primat svojem protivniku.

Ispunjena umaška "školjka" mogla je svjedociti uvjerljivom nastupu prošlotjednog pobjednika Hamburga, koji je nedjeljnim trijumfom svoju seriju nepobjedivosti dogurao do brojke deset.

U prvoj izjavi nakon meca Davidenko se najprije dotaknuo protivnika.

- Cestitam ti, Juan Carlos, znam da si osvojio Roland Garros i da si bio broj jedan na svijetu, ali ja sam veceras bio bolji. Drago mi je da je ovdje hrvatski predsjednik, ruskog predsjednika nikad nisam vidio na teniskom mecu. Ovo je bio jako dobar turnir, veliko hvala mojim prijateljima, kao i ruskim navijacima koji su me podržavali cijeli tjedan - kazao je Nikolaj Davidenko.


Podijeli: Facebook Twiter