Davide Rebellin u Meridiani Kamen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kontroverzni talijanski biciklist Davide Rebellin, ružicasta majica Gira d'Italia 1996. godine, krajem prošloga tjedna popisao je jednogodišnji ugovor s pazinskim klubom Meridianom Kamen.

Izmedu ostalog, Rebellin je poznat i po tome što mu je Talijanski biciklisticki savez oduzeo srebrnu medalju s Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine jer je bio jedan od petero sportaša osumnjicenih za uzimanje CERA-e, napredne verzije krvnog dopinga EPO.

Rebellin, inace stanovnik Monte Carla, dvije je godine pauzirao te je dobio zabranu sudjelovanja na utrkama do 27. travnja 2011. godine, nakon cega je bio prvi na dvije jake utrke, Tre Valli Varesine i Trofeo Melinda, peti na Brixia Touru te treci na Velikoj nagradi Camaiorea vozeci za ekipu Miche Guercoitti. Prošlu je godinu obilježio povratak dobrim utrkama i rezultatima, bez obzira što na ledima nosi 41 godinu.



- Bez obzira na suspenziju, Rebellin je cijenjen, a s obzirom na godine i iskustvo, jedini je vozac koji u našoj ekipi može napraviti odlican rezultat, kaže sportski direktor ekipe Vinko Poloncic.

Rebellin vec nastupa za Meridianu Kamen i to na grckom touru koji je poceo jucer i traje do 20. svibnja, a nastavit ce utrkom u Vandemianu 27. svibnja, nakon cega odlazi u Slovacku na etapnu utrku od 5. do 9. lipnja, te u Srbiju od 12. do 17. lipnja. Meridiana Kamen tako broji 15 vozaca od kojih je sedam iz Hrvatske, šest iz Italije te po jedan iz Velike Britanije i Slovenije. (A. FINDERLE)


Podijeli: Facebook Twiter