David Stern napušta NBA

(Foto Reuters)
(Foto Reuters)

Nakon što je 30 godina vodio NBA ligu, David Stern (70) će 1. veljače 2014. godine napustiti najjaču košarkašku ligu na svijetu.

Dugogodišnji povjerenik NBA lige najavio je odlazak u mirovinu, a vodstvo lige preuzet će njegov sadašnji pomoćnik Adam Silver.

"Zadovoljan sam izborom. Adam je biznismen svjetske klase, koji je imao utjecaj na mnoge aspekte ovog posla tijekom posljednjih godina. Znam da će organizacija ostati u dobrim rukama," poručio je Stern, četvrti je po redu povjerenik National Basketball Associationa (NBA).

Suradnju s NBA ligom počeo je 1966. godine kada je postao vanjskim savjetnikom lige, da bi 1978. postao glavnim savjetnikom. Od 1980. je bio izvršni dopredsjednik NBA lige, a 1984. godine naslijedio je Larrya O'Briena na mjestu povjerenika NBA lige. Tijekom njegova mandata u NBA ligi je sagrađeno 28 novih dvorana, pet klubova je promijenilo gradove (Clippers, Kings, Grizzlies, Hornets i SuperSonics/Thunder), a u ligu je ušlo sedam novih momčadi (Hornets, Timberwolves, Heat, Magic, Grizzlies, Raptors i Bobcats).

Nova sezona NBA lige počinje 30. listopada. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter