David Pinezić svjetski je prvak u udičarenju u kategoriji štapom s obale


Prošlog je vikenda, David Pinezić, predsjednik Sportsko ribolovnog društva Meduza, po sedmi put postao Državnim prvakom u ribolovu, u kategoriji štap s obale. Status najboljeg u zemlji potvrdio je u Tribunju, gdje je u konkurenciji 24 ponajboljih iz Hrvatske, još jednom i na djelu, d(p)okazao svoju izvrsnost. No, Pinezić se ovih dana okitio i najjačim mogućim priznanjem postavši i Number One u svijetu. Naime, njegovo je ime zasjalo na prvoj poziciji svjetskih ribolovaca, u kategoriji štap s obale, koje je osvojio zahvaljujući "skupljanju" bodova u vremenu od 2013. do 2017. godine. 

Reprezentacija putuje u Južnu Afriku 

Kao najboljeg na svijetu u toj ribolovnoj kategoriji - izbacio ga je kompjuter.

- Naravno, da sam oduševljen priznanjem, koje je došlo i kao svojevrsna kruna mom sportskom životu, tim više što je dobiveno kroz četiri godine bavljenja i sportskog natjecanja u ovoj disciplini. Naime, bodovi su se skupljali da bi na kraju i rezultirali ovim statusom, kaže Pinezić, od kojeg doznajemo i da je ovo prvi put u povijesti "domaćeg" ribolova, da je predstavnik Hrvatske, zasjeo na ovaj tron.

Kako doznajemo od Davida Pinezića, slijedi mu Svjetsko prvenstvo u surf castingu, odnosno u kategoriji štap s obale.

- Kroz nekoliko dana, točnije 30. listopada, kao član Hrvatske reprezentacije i u društvu klupskog kolege i prijatelja Alena Bilića, putujemo u Južnu Afriku, točnije Langeban u kojem se održava Svjetsko prvenstvo u surf castingu (štap s obale). Alen i ja, naime članovi smo peteročlane hrvatske reprezentacije, koja će u konkurenciji 120 takmičara, i velikog broja ekipa prijavljenih iz čitavog svijeta, pokušati izboriti najbolji rezultat, objašnjava Pinezić, koji na pitanje kakve su nam šanse da budemo i najbolji, diplomatski odgovara- dat ćemo sve od sebe. 

David i Alen dobro poznaju teren 

- Činjenica je da smo jedna od najbržih nacija u svijetu po broju ulovljenih riba, i ukoliko uskladimo vrijeme i brzinu ulova s vrstom ribe, za konkurenciju možemo biti itekako opasni, veli Alen Pinezić.

Također, ono što našim reprezentativcima ide u prilog jest činjenica što David i Alen poznaju teren. Naime, prije desetak godina na istom su mjestu bili u ribolovu.

- To što poznajemo teren može nam ići u prilog i vjerujem da ćemo iskustvo od ranije uspjeti primijeniti. Ipak, treba se računati s tim da je riječ o pješčanim plažama, odnosno terenu kakav mi nemamo i na kojem nismo mogli trenirati. S druge strane i vremenski su uvjeti ekstremni, kao i vrsta ribe koja se lovi, pojašnjava Pinezić, dodajući da će u "krupnom planu" biti ribolov na gitar fish (koje Jadran nema a njen je izgled najbliži križanju morskog psa i raže). (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter