David Pinezić drugi na svjetskoj rang listi ribolovaca

David Pinezić, državni prvak u sportskom ribolovu i drugi na svjetskoj rang listi
David Pinezić, državni prvak u sportskom ribolovu i drugi na svjetskoj rang listi

I dok se Rovinjcu, Davidu Pineziću još uvijek nisu slegli dojmovi s netom održanog Državnog prvenstva u sportskom ribolovu, održanom u studenom na Dugom otoku na kojem se ovjenčao titulom najboljeg u zemlji, na njegovu je adresu stiglo, možda i najveće priznanje u karijeri. Pineziću je naime, na svjetskoj listi ribolovaca pripalo srebro, odnosno drugoplasirani je na rang listi najboljih seniorskih ribolovaca.

Ne zna broj medalja

Što o svemu tome misli i kako se osjeća pokušali smo, i to upravo uz pomoć kliješta iščupati iz ovog strastvenog ribolovca. Razgovor na suhom ide teže, jer Pinezić se ne bavi statistikom, brojanjem i nabrajanjem postignutih rezultata i medalja. A kako to doista izgleda, u prilog tek podatak da je David Pinezić šest puta bio državni prvak u ribolovu (u kategoriji lova štapom s broda), ali bez blagog pojma o godinama kada je rezultate i postigao.

- Jedini sigurni podatak je da sam najtrofejniji ribolovac sa šest osvojenih državnih prvenstava i da je posljednja titula stigla nakon nekoliko godina srebra, objašnjava Pinezić, koji se ne bi sa sto postotnom sigurnošću kladio da je ova opetovana titula stigla nakon tri godine pauziranja od zlatnog sjaja.

Naime, tijekom razgovora iskristalizirala su se dva razmišljanja. Otići ili ne otići kući pa prebrojiti medalje i spojiti ih s godištima, na što smo obostrano odmahnuli glavom ili nastaviti razgovarati o posljednjim sportskim uspjesima i natjecanjima na kojima je bio. A kada je riječ o natjecanjima, ovaj će skromni mladić prije nego li dođe do vlastitih rezultat lakše pobrojati sve uspjehe svojih kolega i kolegica iz Sportskog ribolovnog društva Meduza. S velikim žarom priča o gradovima domaćinima natjecanja. Tako nas je najtrofejniji ribolovac zamolio da napišemo riječ, dvije o Dugom otoku, na kojem se ovog studenog 24 najboljih u zemlji borilo za zlato. Njemu je Dugi otok posebno važan jer će već u svibnju slijedeće godine (nakon dvadeset godina) Dugi otok biti domaćin Svjetskog prvenstva u ribolovu.

Hrvatska sedma

- A zamisli već sada je na otoku postavljen sat koji otkucava minute do početka prvenstva. Nevjerojatno, kako otočani žive s morem, ribarima i natjecateljima, zaključuje David, koji se prije desetak dana vratio iz Irske i natjecanja na svjetskom surf castingu, na kojem je bio s klupskim kolegom Alenom Biliće.

- Tijekom osmodnevnog natjecanja i ekstremnog ribolova među osamnaest nacija hrvatska je ekipa osvojila sedmo mjesto, pojašnjava Pinezić, dodajući da je riječ o lijepom uspjehu poglavito jer se par Bulić-Pinezić za takve uvjete - ribolov s pješčanih plaža i u ekstremnim vremenskim uvjetima nije imao gdje pripremati. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter