David Jason ne vjeruje u uspjeh americkih "Mucki"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski glumac David Jason, legendarni Del Boy, ne vjeruje da ce americka verzija "Mucki" imati uspjeha kod televizijskih gledatelja, prenosi BBC.

"Oni u Americi znaju napraviti briljantne komedije, ali ne vidim da to mogu uspjeti i s Muckama", kazao je Jason BBC-ju, koji je glumio Del Boyja od 1981. do 2003. godine. Godinu po prestanku prikazivanja "Mucke" su izglasane za najbolju britansku televizijsku humoristicnu seriju u povijesti.

Americka televizijska mreža ABC priprema pilot epizodu americke verzije te klasicne britanske serije.

Jason kaže da nije siguran da se show s tipicnim britanskim smislom za humor može samo prevesti. "Jezik bi morao biti bitno drugaciji, a i mnogi dijelovi price bi se morali promijeniti. Serija je prvo prelondonska, a zatim i prebritanska. Cak je i ostatku Britanije trebalo neko vrijeme da uhvate naše londonske fore", kazao je Jason.

"Primjerice, nemam nikakvu ideju koji je americki ekvivalent izraza "plonker" i "dipstick" (londonski sleng za budalu i glupana)", rekao je Jason.

Na upit tko bi od americkih glumaca mogao odigrati ulogu Del Boyja, Jason je sugerirao Johnnyja Deppa. "Znam da ga nece dobiti jer je preskup, ali kad me vec pitate, ja bih izabrao Deppa jer je sjajan glumac".

Specijalnu božicnu epizodu "Mucki" 1996. godine u Britaniji je gledalo 24 milijuna ljudi, što je cini jednim od najgledanijih programa opcenito u povijesti britanske televizije.


Podijeli: Facebook Twiter