David Gilmour nastupio u pulskom amfiteatru


I to se konačno dogodilo: David Gilmour nastupio je u subotu u pulskoj Areni koja se pokazala kao savršen ambijent za jedan ovakav koncert jedne ovakve svjetske zvijezde i jedne od najvećih legendi rocka, dobro znanog kao gitariste, pjevača i potpisnika nekih najboljih pjesama grupe Pink Floyd.

Odavno rasprodana Arena dočekala je Gilmoura čija je karijera počela prije više od 50 godina, da bi se na scenu vratio nakon devet godina novim albumom "Rattle that lock" kojeg promovira na turneji, a upravo je Pula odabrana kao prva stanica, nakon "zagrijavanja" u Brightonu (na njegovoj službenoj stranici piše da se radilo o "probi"). Ne čudi zato da su se Gilmourovi obožavatelji iz cijelog svijeta zato okupili u Puli. Zanimljivo da se jedan amfiteatar, doduše ne onaj pulski, pojavljuje i u spotu za naslovnu pjesmu novog Gilmourovog solo albuma. Naravno, oni koji su u subotu došli nisu došli isključivo zato da bi čuli nove pjesme nego i da bi uživali u klasicima Pink Floyda koje je Gilmour obećao da će izvesti. Gilmourov pulski koncert najavljen je i na njegovim službenim stranicama i to na posebnom linku gdje se vide velike fotografije Arene, pa je tako i ovaj pulski amfiteatar, jedan od najljepših na svijetu dobio lijepu reklamu. Impresivna pozornica se za ovaj veliki koncert koji bi mogli nazvati i pravim društvenim događajem, spremala još od utorka i bilo je odmah jasno da se radi o vrhunskoj produkciji.

Oni koji su imali prilike vidjeti nastupe grupe Pink Floyd znaju da se tu radilo o najvećoj kvaliteti zvuka, svjetla i videa spojenih u jednu spektakularnu koncertnu izvedbu. Toga dakako ne bi bilo bez odlične glazbe i vrsnih muzičara, a s Gilmourom su u bendu gitarist Phil Manzanera, basist Guy Pratt, klavijaturisti Jon Carin i Kevin McAlea, bubnjar Steve di Stanislao, saksofonist Theo Travis te prateći vokali Bryan Chambers i Louise Marshall. Ovim koncertom zaključeno je uspješno koncertno ljeto u Areni, a nakon Pule Gilmour nastavlja koncerte po amfiteatrima pa nastupa u Veroni, u utorak je u Firenzi, nakon čega ga put vodi u Francusku, Njemačku, Englesku i tako dalje po svijetu, nastupit će između ostalog u Brazilu, Argentini, SAD-u, a zadnji trenutno zakazani koncert je onaj u poljskom Wroclawu i to 25. lipnja iduće godine. (M. RADIĆ, Snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter