David Beckham sve bliže odlasku u Australiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Engleska nogometna zvijezda David Beckham (37) sve je bliže nastavku karijere u Australiji. Nakon što je posljednjih pet godina bio član Los Angeles Galaxyja, Beckham bi mogao preseliti u jedan od australskih klubova, nagađa se u redove Western Sydneyja ili Melbourne Victoryja.

Ovu vijest potvrdili su čelnici Australskog nogometnog saveza (FFA), dodavši da su započeli pregovori oko Beckhamova angažmana, no nisu željeli otkriti o kojim se klubovima radi.

"Istina je, kod nekoliko naših klubova postoji interes za Davida Beckhama, no pregovori su tek u početnoj fazi. Bilo bi sjajno kada bi takva zvijezda nastavila karijeru u A-League," poručili su iz FFA-a. Međutim, čelnici klubova za koja se nagađa kako su zainteresirani za usluge bivšeg engleskog reprezentativca, demantirali su vijest o kupovini Becksa.

"Dolazak Beckhama u australsku ligu podigao bi kvalitetu i interes za naš nogomet. Bilo bi sjajno kada bi se to i dogodilo. Jesmo li mi zainteresirani za njega? Ne, nismo," kazao je trener Melbourne Victoryja Ange Postecoglou. Jednako tvrdi i predsjednik Western Sydney Wanderersa Lyall Gorman. "Nismo pristupili Beckhamu, niti to namjeravamo. Ne želim o tome špekulirati."

Beckham je od 2007. do 2012. nosio dres LA Galaxyja, a vodstvo kluba pokušava ga privoliti za potpisivanje novog ugovora. Žele ga i New York Red Bulls, a prema pisanju američkih medija Beckham je upravo najbliži prelasku u New York gdje njegova supruga Victoria želi izgraditi karijeru u modi.

Ovoga ljeta karijeru su u Australiji nastavili Alessandro Del Piero (Sydney), Emile Heskey (Newcastle Jets) i Shinji Ono (Western Sydney). Trenutačno u Australiji igraju i hrvatski nogometaši Krunoslav Lovrek (Sydney), Josip Tadić (Melbourne Heart), Dino Kresinger (Western Sydney) i Mateo Poljak (Western Sydney). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter