Dave Grohl kritizirao "lijene bendove"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Frontmen Foo Fightersa Dave Grohl rekao je u intervjuu za NME da mrzi kada bendovi na turnejama sviraju neki album iz prošlosti u cijelosti jer to smatra arogantnim i lijenim.

"K vragu, čovječe! Ne volim kada bend na turneji svira samo jedan album iz prošlosti. J..... to mrzim. Ne volim kada bendovi to rade. To je arogantno i lijeno", istaknuo je Grohl. Odlučno je rekao da bend niti na jednoj gaži neće svirati debitantski album u cijelosti. Ne planira ništa posebno za 20. godišnjicu njihovog debitantskog albuma iz 1995. "Foo Fighters". "Najbolji način za proslaviti 20. godišnjicu nije fokusirati se samo na vrijeme koje je bilo prije 20 godina, već na zadnjih 20 godina, znači dvije, šest ili osam godina unatrag", smatra Grohl.

Njihov debitantski album izašao je godinu dana poslije raspada Nirvane nakon što je Kurt Cobain počinio samoubojstvo. Gotovo u cijelosti snimio ga je Grohl, a frontman je otkrio da je razmišljao o tome da ga ponovno snimi s kolegama u povodu 20. obljetnice, no odgovoren je od te ideje. Grohl je priznao da mu je bubnjar Taylor Hawkins rekao da je to "najgora ideja ikada".

"U jednom trenutku mislio sam da bi bilo zabavno da ponovno snimimo Fightersov prvi album, kao bend kao što smo sada. Prvi album nisu Foo Fightersi, samo ja. Stoga sam mislio da za 20. godišnjicu odemo u studio, ponovno snimimo prvu ploču - iste pjesme, aranžmane, po redu - ali samo kao Foo Fightersi 2014.", rekao je.

"Taylor me upitao jesam li poludio i rekao da je to najgora ideja ikada i da bi ljudi to mrzili", prepričao je Grohl. Gitarist Pat Smear rekao je na to:

"To je upravo zašto to trebamo napraviti". Osmi album Foo Fightersa "Sonic Highways" izlazi 10. studenoga. Na albumu će, između ostalih, gostovati Joe Walsh iz Eaglesa, Ben Gibbard iz Death Cab For Cutiea te Rick Nielsen iz Cheap Tricka. U razgovoru za NME o albumu, bubnjar Hawkins rekao je kako im se sviđa kako zvuče, prirodno.

"Želim da bubnjevi zvuče kao bubnjevi, nasuprot elektronskim bubnjevima. Trudimo se da bude ljudski savršeno koliko može biti, ali ništa više. Savršen je koliko mi možemo biti, što nije savršeno". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter