Datum izbora krajem lipnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrijeme parlamentarnih izbora objavit cemo do kraja lipnja, do kada bi trebali biti završeni pristupni pregovori s Europskom unijom, izjavila je u ponedjeljak navecer nakon sastanka s koalicijskim partnerima predsjednica Vlade RH i HDZ-a Jadranka Kosor.

Kao glavnu temu sastanka premijerka je u izjavi novinarima istaknula mobiliziranje svih snaga kako bi se do kraja lipnja zatvorila sva preostala poglavlja.

- Razgovarali smo da još snažnije krecemo u završetak pregovora do kraja lipnja, o zatvaranju poglavlja 8 (tržišno natjecanje), a osobito poglavlja 23 (pravosude i temeljna prava) i dodatnom planu aktivnosti kako bi pregovori bili gotovi do kraja lipnja, rekla je Kosor, posebice isticuci važnost jacanja parlamentarne potpore za dostizanje toga cilja. O toj temi, rekla je, uskoro ce razgovarati i s oporbom.

Istaknula je da je koalicija cvrsta i stabilna te da Vlada ima nedvosmislenu potporu partnera za završetak pregovora s EU-om, gospodarski oporavak i nastavak borbe protiv korupcije i kriminala. Jedinstveni su i u stajalištu da se parlamentarni izbori održe odvojeno od referenduma za ulazak u EU.

- Danas je dogovoreno da se parlamentarni izbori održe do kraja ove godine. Ova koalicija ne želi bježati od gradana, rekao je Frišcic, dodajuci kako vjeruje da ce se "do kraja lipnja moci jasno izlistati datumi".

- Odlucili smo da kao vladajuca koalicija trebamo vratiti fokus da se pregovori završe do kraja lipnja, rekao je Pupovac.


Podijeli: Facebook Twiter