Daytona: Ozlijeđeno 28 gledatelja i vozač

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 28 gledatelja i jedan vozač ozlijeđeni su u subotu nakon višestrukog sudara u automobilskoj utrci na Daytonskoj pisti u SAD-u, kada su dijelovi razbijenih automobila odletjeli u publiku, nešto prije kraja utrke Nacionalne serije u organizaciji NASCAR-a. 

Predstavnici organizatora izvijestili su da je 14 gledatelja prevezeno u obližnje bolnice, dok je četrnaestorici pomoć pružena na samom trkalištu, koje će u nedjelju ugostiti natjecatelje prestižne utrke Daytona 500.

Vozač Michael Annett zbrinut je u Zdravstvenom medicinskom centru Halifax u Daytona Beachu, gdje će biti zadržan na promatranju, objavio je organizator u izjavi za javnost.

U sudaru na pisti, u kojem je sudjelovalo 10 automobila, dijelovi skršenih vozila letjeli su na sve strane, a neki od njih i među gledatelje, dok je automobil vozača Kylea Larsona odletio u zrak, no Larson se iz olupine uspio izvući neozlijeđen.

Predsjednik Daytonskog trkališta Joie Chitwood najavio je da će se unatoč nesreći glavna utrka održati u nedjelju, kako je i planirano. Utrka Daytona 500 smatra se najvažnijim natjecanjem u NASCAR-ovom kalendaru i u SAD-u uživa golemu popularnost - zovu je i "Velikom američkom utrkom". (Hina, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter