Dašak Broadwaya u Puli

Scena iz mjuzikla (D. MEMEDOVIĆ)
Scena iz mjuzikla (D. MEMEDOVIĆ)

Cornerstone Arts Hrvatska gostovao je u srijedu navečer u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula gdje je pred brojnom publikom izveo broadwayski mjuzikl "Josip i čudnovate boje njegovih snova".

U režiji Richarda Monteza, koji se na kraju i predstavio publici, te uz nastupe pjevača Dine Jelušića i Irme Dragičević i 60-ak pjevača-amatera ovaj veliki ansambl uz vrsne kostime i dojmljivu scenografiju te vrlo dobre plesne, glasovne i glumačke numere, izveo je poznati mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea, što je postavilo međunarodno kazalište Cornerstone Arts Hrvatska u koprodukciji s Hrvatskom Broadway Akademijom.

- S obzirom da nam je ovo peti tako veliki projekt, već smo uigrani. Glumci i pjevači koji sudjeluju u "Josipu" dolaze iz cijele Hrvatske, a neki i iz susjedne BiH, tako da je prava genijalnost okupit ih sve na istom mjestu za probe. Eto, večeras smo se našli u 17, a izgledalo je kao da svi ti ljudi stalno nastupaju zajedno, kazao je producent nazočnima.

Mjuzikl se vrlo dopao publici, koja je opetovanim ovacijama pozdravljala cijelu ekipu, a djelo je vrlo dinamično, uz dojmljive koreografije i vizualno jako dobro funkcionira kao cjelina. Referirajući se na biblijsku priču o Josipu, ali na zabavan način, mjuzikl donosi opću poruku o dobroti i ljudskim vrijednostima.

Vrlo dobri glavni protagonisti, a i među djecom te ostalim glumcima bilo je talenata, izveli su dojmljiv spektakl, pokazujući raskoš pokreta, kostima, glazbe...

Nevjerojatnom brzinom Irma Dragičević mijenjala je kostime, cipele, svaki put iznova zablistavši svojim glasom i scenskim pokretom.

Pulska publika nije baš često u prilici gledati mjuzikle, pa je ovo gostovanje pozdravila ovacijama.

Cornerstone Arts Hrvatska za sve predstave producira vlastitu scenografiju koja uključuje i više od 600 raskošnih kostima. Do sada su odigrali više od 100 nastupa pred 80.000 gledatelja diljem Hrvatske, Slovenije i BiH. Uz dvadesetak renomiranih estradnih i kazališnih umjetnika, u predstavama je nastupilo i više od 1.000 amatera, a svaku premijeru priprema 200-tinjak volontera.

Kazalište Cornerstone Theatre Int. osnovao je redatelj Richard Montez da bi diljem svijeta izvodio brojne kazališne i glazbeno-scenske atrakcije. CornerstoneArts Hrvatska, kao jedan od ogranaka te mreže u nekoliko je godina od kad djeluje postiglo zavidne umjetničke rezultate, od kojih se posebno ističe glamurozan mjuzikl "Jadnici" (Les Misérables). (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter