Dašak beogradskog nocnog života

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskom restoranu Dolce vita na rivi od sutra ce se, u sklopu drugih Dana srpske kulture u Istri i Puli, koje organizira Koordinacija srpskih zajednica i institucija u Istri, predstaviti svojevrsni zaštitni znak beogradskog nocnog života kroz dio programa nazvan Dani Skadarlije.

Puljani i njihovi gosti cetiri ce dana moci vidjeti kako se živi u ovoj beogradskoj boemskoj cetvrti, u kojoj su dane i noci provodili mnogi poznati umjetnici poput pjesnika i slikara ?ure Jakšica, pjesnika Tina Ujevica, komediografa Branislava Nušica i mnogih drugih.

Skadarliju ce predstaviti restoran Šešir moj, kao jedini preostali autohtoni restoran u ovoj cetvrti, koji vodi Vlado Ilic, potomak prvog vlasnika i osnivaca restorana. Gostima ce biti poslužene brojne delicije poput kajmaka, užickog pršuta, prebranca, leskovacke muckalice, Karadordeve šnicle, pogace, orasnice, pite i mnogo drugih jela te rakije od dunje, šljive, kajsije i kruške kao i crna i bijela vina iz poznatih podruma Radovanovic i Radenikovic.



Posjetitelji ove manifestacije svakoga dana od 10 sati moci ce okusiti dašak Skadarlije, a u vecernjim ce ih satima (od 20 sati) zabavljati tamburaški gradski orkestar Banatski kicoši i glumica Ljiljana Jakšic, koja ce govoriti stihove ?ure Jakšica i Tina Ujevica te prepricavati anegdote iz bogatog života toga kvarta.

Popularnu glumicu i inace se cesto može sresti u Skadarliji gdje u kostimu elegantne dame iz 18. i 19. stoljeca recitira i pjeva pjesme iz vremena kada je Skadarlija izrasla u beogradsku legendu.


Podijeli: Facebook Twiter