Daruvarac poginuo u stravicnom srazu sa stablom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U stravicnoj prometnoj nesreci kod Novigrada u ponedjeljak oko 2.45 sati ujutro smrtno je stradao 27-godišnji Nemanja Ostojic s podrucja Daruvara.

Kako smo doznali na mjestu nesrece, 27-godišnjak se automobilom mazda 323 pulskih registracijskih oznaka kretao iz smjera Buja prema Novigradu, a nakon desnog zavoja na ravnom dijelu ceste prešao je na suprotnu kolnicku traku. Automobil je potom izletio izvan kolnika ulijevo i udario u stablo. Uslijed silovitog udara prednji dio mazde je gotovo prepolovljen, a kokpit je uništen i iskrivljen do neprepoznatljivosti.

U vrijeme nesrece cesta je bila suha, bez poledice ili mraza.Dijelovi automobila bili su razasuti i do dvadesetak metara od mjesta nesrece, što ukazuje na preveliku brzinu.

Osim umaške policije, vatrogasaca i cestarske službe, na mjesto nesrece izašla je i opcinska državna odvjetnica iz Pazina Blanka Cotman-Kalac, koja je obavila ocevid. Zbog nesrece promet je preusmjeravan preko Strade Contesse.

Valter Opašic iz PU istarske na redovitoj konferenciji za novinare potvrdio je da je vozac mazde zbog neprilagodene brzine po izlasku iz zavoja izgubio nadzor, prešao na suprotnu stranu kolnika, izletio s ceste i udario u stablo. Nemanja Ostojic je na mjestu preminuo, a njegovo tijelo prevezeno je na patologiju pulske Opce bolnice, gdje ce se obaviti obdukcija.

Stradali 27-godišnjak stanovao je na podrucju Buja, a u prostoru u sklopu tvrtke Digitron radio je u svojoj autoradionici za autoplin. Mazda u kojoj je stradao bila je službeno vozilo njegovog poduzeca.

Daruvarac je prva ovogodišnja žrtva u prometu. U istom periodu lani policija je evidentirala cetiri prometne nesrece s petero poginulih. U prometnim nesrecama u Istri prošle je godine smrtno stradalo 18 osoba, a godinu ranije cak 27.


Podijeli: Facebook Twiter