Darth Vader ne snima pornic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uvjereni da u obližnjoj kuci netko snima porno film, stanovnici Newhalla u Engleskoj pozvali su policiju koja je upala na posjed i prekinula snimanje. Film o kojem je rijec nije ipak pornic, vec akcijski triler "The Kindness od Strangers" koji režira Deborah Hadfield.

U filmu glumi i David Prowse, poznat po tome što je u izvornoj trilogiji "Ratovi zvijezda" utjelovio, iza crne maske i crne uniforme, Dartha Vadera. Navodno je Prowse bio na setu kada je policija upala, ali to nije istina, jer je on svoje scene snimio ranije i otišao, tvrdi BBC. Svejedno, ovaj izgred dobrodošla je reklama filmu koji se tek snima i Prowseu, inace bivšem body builderu i dizacu utega, koji nakon legendarne trilogije od prije 30-ak godina nije snimio ništa vrijednog spomena.

Prowseov glas redatelj "Ratova zvijezda" zamijenio je u postprodukciji glasom Jamesa Earla Jonesa, a u jedinoj sceni kada se vidi Vaderovo lice, bez maske, Vadera utjelovljuje Sebastian Shaw. Usprkos tome, Prowseovo se ime i dalje cvrsto veže uz jednog od najpoznatijih filmskih negativaca. U "The Kindness od Strangers" Prowse glumi oca glavnog junaka kojeg nagovara da krene na opasan put po Europi i pronade ubojicu svoje kcerke. Film bi premijerno trebao biti prikazan na festivalu u Cannesu iduce godine.


Podijeli: Facebook Twiter