Darko Rundek snima novi album u Puli!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Renomirani glazbenik i skladatelj Darko Rundek, frontmen bivše kultne grupe Haustor, uskoro, za 10-ak dana, pocinje u pulskom studiju Partyzan u Rojcu snimati novi album. Vec u nedjelju pocinju probe u Medulinu, gdje i odsjeda ovaj, kako kažu, posljednji aktivni novovalni prvoborac.

Album se snima za izdavacku kucu Menart, i to je Rundekov peti samostalni album nakon "Apokalipsa" iz 1997., albuma "U širokom svijetu" iz 2000., "Ruku" iz 2002. te "Mhm a-ha oh yeah da-da" iz 2006. godine.

Kao frontmen, pjevac i kompozitor Haustora supotpisuje cuvena cetiri albuma - "Haustor" iz 1981., "Treci svijet" iz 1983., uz velik autorski pecat Srdana Sachera, zatim bez njega album "Bolero" iz 1985., na kojem Rundek stvara vjecne pjesme "Šal od svile", "Sejmeni", "Šejn", "Ena", te "Tajni grad" iz 1988. ("Ula ulala", "Uzalud pitaš", " Bi mogo da mogu").

- Ja volim Pulu i volim Istru inace. Tu mi je ugodno, kazao je Rundek. Prije dvije godine, dodaje, prvi je put stjecajem okolnosti suradivao sa studijom Partyzan, i to na pulskom Sajmu knjiga s projektom "Between" i violinisticom Isabel.

- U tom smo studiju tada napravili lijepe snimke s proba koje namjeravamo objaviti bar na webu. Suradnja je nastavljena kroz projekt "Cargo Trio", objašnjava Rundek. Ivi Lorencinu, suvlasniku i tonskom snimatelju Partyzana iznimno je drago što je Rundek izabrao njihov studio.

- To je posebna cast, a i potvrda našeg dosadašnjeg uspješnog rada, kazao je Lorencin.


Podijeli: Facebook Twiter