Darko Mišić: I ja sam razočaran svojom igrom

Darko Mišić, iza Nermin Zolotić i Damir Zlomislić (D. MEMEDOVIĆ)
Darko Mišić, iza Nermin Zolotić i Damir Zlomislić (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometašima Istre 1961 polako cure i posljednji krediti koje su im njihovi navijači dali. Šok-terapija u vidu promjene trenera polučila je trenutni uspjeh pobjedom nad Osijekom, no potom je uslijedilo osam natjecateljskih dana koji su donijeli bolno otrježnjenje. Uvjerljiv prvenstveni poraz u Zaprešiću bio je uvod u dvostruki dvoboj sa Zagrebom koji je "zeleno-žutima" priskrbio eliminaciju iz Kupa i samo bod u prvenstvu.

Da od lošeg ne bude gore pobrinuo se Ivan Brkić, koji je u 90. minuti na "Drosini" obranio kazneni udarac i tako Puljanima sačuvao remi kojim su zadržali "pjesnike" na 13 bodova zaostatka, dok su razliku spram Osječana povećali na osam bodova. Lijepo je sanjati europske snove, ali s obzirom na igre koje pružaju Puljani, "pristojna" prednost spram dvije najslabije momčadi Prve HNL ipak donosi nešto lakše iščekivanje onog što slijedi.

Ono što definitivno ne može donijeti olakšanje to je trenutna forma većine stanovnika "zeleno-žute" svlačionice. U tu skupinu spada i Darko Mišić, jedan od onih koje je posebno apostrofirao i trener Rubčić kad je izdvajao igrače od kojih je u subotu očekivao puno više. Uz Zlomislića, Mišić je bio jedini koji je dobio poštedu u Kupu i oslobođen napora tih 120 minuta očekivala se njegova eksplozija na "Drosini", eksplozija koja je izostala.

Ukupnu sliku dodatno je pokvarila i pogreška koja se mnogima potkrala na tribini kad su Mišića proglasili krivcem za penal, no premda je krivi pas u završnici susreta poslao stoper Ojdanić i tako omogućio Bobanu da izbori najstrožu kaznu, to ne umanjuje činjenicu da je predstava koju je pružio desni bek teško mogla nekoga zadovoljiti.

- I ja sam razočaran svojom igrom - priznao je Darko Mišić. - Očekivao sam puno bolju utakmicu s moje strane, ali ispalo je da se još uvijek tražim te nikako da dođem do željenog nivoa i počnem pokazivati dobre partije u dresu Istre 1961. Uzrok tome definitivno ne leži u pritisku koji se stvorio kad su u klubu kao cilj postavili borbu za Europu, jer sam naučio igrati pod njim i on mi ne stvara neki veliki problem. Pritisak postoji, to je normalno, ali kad utakmica krene zaboravim na njega. Razlozi su neki drugi, ali još uvijek nisam otkrio koji i nema mi druge nego da nastavim trenirati, analizirati svoju igru na nekoliko posljednjih utakmica i sve što je bilo loše pokušati čim prije popraviti. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter