Darko Jergovic više nije vijecnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

HDZ-ovac Darko Jergovic dao je ostavku na funkciju vijecnika Grada Buja. Informaciju koju smo dobili potvrdio je zatim Jergovic osobno, istaknuvši da se više u tom vijecu ne vidi zbog nacina njegova rada, tj. politickih interesa koji su prevladali.

- Imao sam želju pomoci svojim znanjem i iskustvom u politici i gospodarstvu da bi se Buje konacno izvukle iz žabokrecine, ali svaka stranka gura svoje interese preko vijeca, kazao je Jergovic.

Konkretno je kao razlog spomenuo projekt plinifikacije po kojem bi Buje trebao dobiti plin pet godina nakon Umaga i Novigrada, iako ce niskotlacna distribucijska mreža biti u Brtonigli, dakle na samo tri kilometra udaljenosti. Odluceno je da gradovi uz more trebaju prvi dobiti plin, iako su bogatiji. Na pretprošlom vijecu HDZ je tražio da svi ujedine snage i traže da se to promijeni.

- Na koji cemo nacin sada privuci poduzetnike kad necemo imati niže cijene energenata, a imat ce ih u poslovnim zonama u susjednim gradovima? To me boli, jer ocito nema volje ili dovoljno znanja nešto poduzeti, a mislim da se moglo, smatra Jergovic.

Naveo je potom i tihu koaliciju IDS-a, SDP-a, nezavisnih lista, HSS-a i Zelenih s jedne strane koji žele raditi sami, a izvan tog kruga redovito ostaje njih petero (HDZ, HSU, HSLS). Premda nije postao gradonacelnik, veli da je ispunio obecanje dano u predizbornoj kampanji - u Vladi je isposlovao gradnju produžetka Istarskog ipsilona od izlaza Markovac prema granicnim prijelazima Kaštel i Plovanija, što je sad u tijeku i bit ce zgotovljeno do ljeta zbog problema s gužvama. Ta dionica, koja je bila planirana za 2012., državu nece koštati ni kune, objasnio je Jergovic.

- Mislim da u Gradu nema dovoljno jakih kadrova koji bi mogli pokrenuti gospodarstvo koje je u stagnaciji i smatram da se izmjenom prostornih planova moglo napraviti puno više. Bojim se da se u cetiri godine u Bujama ništa nece promijeniti, misli sad vec bivši vijecnik.

Tko ce ga zamijeniti u vijecnickim klupama, odlucit ce bujski HDZ. On ce se, kako je rekao, odsad u potpunosti posvetiti pulskom Nogometnom klubu Istra 1961 ciji je predsjednik. Svojim ce sugradanima ostati na raspolaganju i dalje za bilo kakvu pomoc.

Spomenimo još i to da je u prethodnom mandatu HDZ u Bujama imao jednog, a sada tri vijecnicka mandata, te da je Jergovic na zadnjim lokalnim izborima kao kandidat za gradonacelnika dobio visokih 43 posto glasova biraca.


Podijeli: Facebook Twiter