Darko Jergovic napustio Istru 1961

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Darko Jergovic, predsjednik Istre 1961 do dolaska Mihaila Šceglova na tu funkciju te potom izvršni dopredsjednik Verudeža, podnio je ostavku na sve funkcije koje je obnašao u pulskom prvoligašu, a Izvršni odbor kluba to je prihvatio.

Zakljucak je to sjednice klupske vlade održane u petak, na kojoj je od 11 clanova bilo prisutno njih šest. Medu njima nije bilo ni Jergovica, koji se ispricao službenim putom u Sloveniju, no prethodno je uputio dopis sa svojom ostavkom, koja je jednoglasno prihvacena.

S vec bivšim dopredsjednikom razgovarali smo telefonom odmah nakon što je njegov odlazak iz kluba dobio i službenu potvrdu. Istaknuo je da njegov odlazak nikako nije povezan s likom i djelom novog predsjednika.

"Smeta me što su na Verudu došli neki ljudi koji su u potpunosti preuzeli klub i sve konce uzeli u svoje ruke te što se odugovlaci s privatizacijom jer bi to u cijeloj ovoj prici mogla postati kost koja ce nam svima zapeti u grlu.

Bilo zbog neznanja ili zato što još nisu svjesni koliko je ona važna, oni jednostavno ne shvacaju koliko njenim kocenjem možemo izazvati štete. U takvoj se strategiji i korelacijama više se ne vidim u klubu pa sam odlucio otici", zakljucio je Jergovic. (I. CEROVAC)

Hrvoje Kovacevic prva lasta
Premda je iznenadni Jergovicev potez preusmjerio svjetla reflektora s najzanimljivijih ljetnih tema, potencijalnih pojacanja koja bi trebala stici na Verudu, Eljver Raca, covjek zadužen za taj dio posla, obavijestio je clanove Izvršnog odbora o dosad ucinjenom.
"U Pulu stiže Hrvoje Kovacevic. Radi se o 27-godišnjem bivšem igracu Cibalije koji igra na poziciji zadnjeg veznog i u karijeri je devet puta nastupio za hrvatsku mladu reprezentaciju, a zadnjih pet sezona proveo je u izraelskoj prvoj ligi", rekao je Raca. Istaknuo je da Kovacevicev dolazak nikako nece "ugušiti" mlade pulske snage.


Podijeli: Facebook Twiter