Darko Buršić: Bitno je dobro delati delo

Darku Buršiću želja je još malo proširiti pulsko groblje (Manuel ANGELINI)
Darku Buršiću želja je još malo proširiti pulsko groblje (Manuel ANGELINI)

Iduće godine napunit će se 20 godina da je Darko Buršić na čelu gradskog komunalnog poduzeća Monte Giro. Kako nam priča, u direktorsku je fotelju sjeo još u lipnju 1994. godine, a u ovo je poduzeće došao iz Urbisa u kojem je, budući da je po struci građevinar, radio na nadzoru brojnih značajnih građevina poput pulske Zračne luke, zgrade Croatia osiguranja, hale Pazinke.

U svom je radnom vijeku prošao brojne gradonačelnike i političke struje, a toliko ga u istoj fotelji nije održala politika, jer kako veli, nije član niti jedne stranke, već delo. Smatra da je bitno "dobro delati delo" i rezultati će doći, što će cijeniti i ostali.

Svih se tih godina, kako nam navodi, budi u 6 i u 7 sati je na radnome mjestu, a osim u kancelariji, koja se nalazi u zgradi uprave, često obilazi i cijelo gradsko groblje. Stoga ovoga direktora dobro poznaju svi oni koji svoje najmilije imaju pokopane na gradskom groblju te i sami mogu posvjedočiti da je riječ o čovjeku koji za svakoga ima vremena.

Nije mu problem ni samome odraditi koju sitnicu na groblju te korigirati i usmjeriti radnike da zadatke koje dobiju odrade na najbolji način.

- Kada sam došao u tvrtku, napravio sam kompletnu analizu poduzeća i poslovanja, uvidio dobre i loše strane firme, sagledao kako smanjiti troškove i unaprijediti poslovanje. Toga se, kao i Kodeksa pogrebnih usluga, držim dan-danas, veli nam Buršić.

- Sve sam poslove na groblju sam probao, puno sam naučio iz prakse rješavajući probleme te mi nije teško uzeti lopatu u ruke da bih radnicima pokazao kako se nešto radi. Problema uvijek ima, no, zajedno ih rješavamo takoreći preko noći, kaže najdugovječniji direktor gradskog poduzeća. (B. PETROVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter