Darko Banko na čelu Vijeća uz podršku SDP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za novog predsjednika tinjanskog Općinskog vijeća na preksinoćnjem zasjedanju novog saziva Vijeća izabran je nezavisni Darko Banko za kojeg su glasala četiri vijećnika SDP-a, dva s Bankove liste i jedan vijećnik s liste Žarka Ivetića. Dva su IDS-ova vijećnika, Sandi Bančić i Martin Šuran, glasala protiv, dok su suzdržani ostali Davor Šuran (IDS) i Petar Radovan (HDZ).

Brojne rošade

Gotovo jednoglasno za potpredsjednika Općinskog vijeća odabran je Goran Sirotić (SDP), a suzdržan je ostao samo Radovan. Prethodno je obavljen čitav niz vijećničkih rošada. Novog-starog općinskog načelnika Gorana Hrvatina (SDP) u Općinskom je vijeću zamijenio idući kandidat s SDP-ove liste Siniša Mršić, a novu tinjansku donačelnicu Martinu Antolović (SDP) spomenuti Goran Sirotić. Izabranu vijećnicu IDS-a Mirjanu Fabris mijenja Davor Šuran, a izabranog vijećnika HDZ-a Borisa Mofardina Petar Radovan.

- Želim da u budućem sazivu Vijeća profunkcioniramo na način međusobnog uvažavanja, suradnje i da mudro razmišljamo o odlukama koje donosimo jer je Općinsko vijeće važan čimbenik razvoja. Velika mi je želja da u Općinskom vijeću, a to uvijek ponavljam, vlada mir i dobro, kazao je novi predsjednik Darko Banko, dok je njegov kolega Nedjeljko Jelovac pozdravio brojne nove mlade članove Vijeća te im poželio da budu aktivni, ali i strpljivi.

Poziciju u 11-članom Vijeću na koncu čine četiri vijećnika SDP-a (Toni Pinčan, Ivan Mofardin, Siniša Mršić i Davor Šuran), dva vijećnika Bankove liste (Darko Banko i Nedjeljko Jelovac) te jedan vijećnik s Ivetićeve liste (Žarko Ivetić). U opoziciji su tri vijećnika IDS-a (Sandi Bančić, Martin Šuran i Davor Šuran) te jedan vijećnik HDZ-a (Petar Radovan). Podsjetimo, na nedavnim je lokalnim izborima SDP dobio 32,59 posto glasova, IDS 23,43 posto, Bankova lista 20,53 posto, Ivetićeva lista 15,19 posto, a HDZ 8,23 posto.

Jedanaest glava

- Nadam se da ćemo svi skupa dobro surađivati u sljedeće četiri godine na projektima koji su u toku i koje ćemo pokrenuti. Mislim da su odnosi u Općinskom vijeću dosad bili fer i korektni i da će se tako nastaviti. Uvijek će biti nekih dilema, ali mislim da će 11 glava u konačnici donijeti dobre odluke, kazao je tinjanski načelnik Goran Hrvatin. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter