Dario Tomić: Novi izazov i dokazivanje

Promijenio boju dresa, ali ne i broj - Dario Tomić (17) (D. MEMEDOVIĆ)
Promijenio boju dresa, ali ne i broj - Dario Tomić (17) (D. MEMEDOVIĆ)

Zadnja "zeleno-žuta" linija dobila je dodatno na čvrstini nakon što je u srijedu dvogodišnji ugovor s Istrom 1961 potpisao 27-godišnji lijevi bek Dario Tomić.

Premda se činilo da je ta pozicija popunjena, Igor Pamić je u nekoliko navrata istaknuo da Heister, usprkos svojoj brzini, još uvijek nije u stanju ispuniti sve zahtjeve koje će pred njega postavili Liga deset, dok Woon više vremena provodi kod fizioterapeuta nego na terenu, žaleći se na razne simptome koji su se počeli javljati otprilike u ono vrijeme kad je za njega interes pokazala Rijeka.

Stoga je neminovnost bila dovođenje još jednog igrača koji kvalitetno može pokriti tu poziciju, a izbor je pao na Tomića koji je u prošloj sezoni u dresu Hrvatskog dragovoljca odigrao 23 prvenstvene utakmice, 20 od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka, proveo na terenu 2.029 minuta tijekom kojih je prikupio sedam žutih kartona i zabio jedan pogodak, Hajduku u uvjerljivoj 4:1 domaćoj pobjedi.

- Rođen sam u Tuzli, prošao sam školu nogometa Slobode i kao mlađi junior debitirao za prvu momčad gdje su mi treneri bili Dževad Šećerbegović i Nihad Mujezinović, dvojac iz one zlatne generacije tuzlanskog kluba. Prikupio sam sedam nastupa za seniore, a onda sam se s cijelom obitelji preselio na Krk, u Malinsku.

U Hrvatskoj sam nastavio s nogometom, igrao sam najprije za Krk, potom za Novalju i Pomorac, nakon čega sam otišao na probu u Rijeku. Nažalost, ozlijedio sam koljeno na treningu i od dolaska na Kantridu nije bilo ništa te sam poslije završio u Međimurju i Gorici, da bih posljednje dvije sezone igrao za Hrvatski dragovoljac - prepričao je Dario Tomić svoju dosadašnju karijeru.

- Posljednje tri-četiri godine uglavnom igram lijevog beka, rjeđe lijevo krilo. U mlađim kategorijama znao sam igrati i zadnjeg veznog, ali to nije bilo to, nekako se najbolje ipak osjećam na lijevom boku. Što se tiče mojih dobrih strana, ne volim se opisivati, ostavljam to drugima. Dosadašnji treneri uvijek su isticali da sam brz i da imam dobar centaršut, nadam se da ću to u Istri 1961 potvrditi. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter